NE BACAJTE LJUSKE OD USKRŠNJIH JAJA, PRAVO SU BLAGO: Ovo će se dogoditi ako ih stavite u saksiju s cvećem, ali i šerpu

Kada shvatite koliko su korisne više nikada nećete bacati ljuske od jaja.

ATA / Antonio Ahel

Do Uskrsa je ostalo tek deset dana, a Veliki petak je dan rezervisan za farbanje jaja. Ukoliko razmišljate o načinu ukrašavanja jaja, mi vam predlažemo da ih ofarbate na prirodan način u lukovini. Tamno crvena boja koja prelazi u tamnu braon izgleda lepo, a moćićete i da iskoristite ljusku nakon što jaja pojedete.

Ljuske od jaja kao đubrivo za biljke

Naime, ljuske od jaja sadrže čak 90 odsto kalcijuma - minerala koji je odličan za celokupno zdravlje organizma, pre svega kosti, ali i pravilan rad štitne žlezde, ali je dragocen i za zdravlje biljaka. Zato se Iskusni cvećari se "kunu" u ovaj trik.

Sameljite ljuske najstinije što možete. 

Pomešajte prah od ljuske s malo zemlje za cveće, te stavi na mesto gde je potrebno malo đubriva. Ovim dodatkom ćete potpuno oporaviti biljke, a oni koji su probali tvrde da ga koriste čak i kod onog cveća koje je počelo da vene.

Printscreen/ YouTube America's Test Kitchen 

Ljuska od jajeta je pravi spas kod zagorelih tiganja i šerpi.

Izmrvite nekoliko ljuski od jaja u sud koji je zagoreo, dodajte malo soli i vruće vode, te sunđerom izribajte tiganj.

Izvor: Lepa&Srećna