Do Uskrsa je ostalo tek deset dana, a Veliki petak je dan rezervisan za farbanje jaja. Ukoliko razmišljate o načinu ukrašavanja jaja, mi vam predlažemo da ih ofarbate na prirodan način u lukovini. Tamno crvena boja koja prelazi u tamnu braon izgleda lepo, a moćićete i da iskoristite ljusku nakon što jaja pojedete.
Ljuske od jaja kao đubrivo za biljke
Naime, ljuske od jaja sadrže čak 90 odsto kalcijuma - minerala koji je odličan za celokupno zdravlje organizma, pre svega kosti, ali i pravilan rad štitne žlezde, ali je dragocen i za zdravlje biljaka. Zato se Iskusni cvećari se "kunu" u ovaj trik.
Sameljite ljuske najstinije što možete.
Pomešajte prah od ljuske s malo zemlje za cveće, te stavi na mesto gde je potrebno malo đubriva. Ovim dodatkom ćete potpuno oporaviti biljke, a oni koji su probali tvrde da ga koriste čak i kod onog cveća koje je počelo da vene.
Ljuska od jajeta je pravi spas kod zagorelih tiganja i šerpi.
Izmrvite nekoliko ljuski od jaja u sud koji je zagoreo, dodajte malo soli i vruće vode, te sunđerom izribajte tiganj.
Izvor: Lepa&Srećna