ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionistkinja Marija Milanović otkrila je šta najradije večera. Njen predlog je jednostavan, sprema se brzo, a veoma je zdrav.

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva

Kako je večera poslednji obrok u toku dana, nije uvek lako da napravite pravi izbor i odaberete nešto što nema mnogo kalorija, a istovremeno daje osećaj sitosti tokom cele noći, sve do doručka narednog dana. Nutricionistkinja Marija Milanović istakla je za naš portal da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme kada ćete večerati:

"Da bi se hrana bolje svarila i da biste imali osećaj lakoće u stomaku, najbolje je da večera bude do 2 sata pred spavanje". 

Njen predlog je da kombinujete proteine i vlakna, a kao jedan od predloga navodi Cezar salatu.

Sastojci:

  • zelena ili kupus salata
  • nekoliko čeri paradajza
  • piletina
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • so i začin po želji

Najpre pripremite piletinu, začinite je po želji i izgrilujte, a zatim isecite na komade. Operite i iseckajte salatu po želji, a ukoliko nemate dovoljno vremena, možete da kupite i već isečenu salatu. Dodajte nekoliko čeri paradajza (koje takođe možete da presečete na pola ili na 4 dela, po želji). Ubacite isečenu grilovanu piletinu, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, kao i začine po želji. 

Foto: Shutterstock  Cezar salata

Ova večera je veoma praktična, za pripremu vam je potrebno oko 20 minuta, a možete da je ponesete sa sobom gde god da krenete. Nutricionistkinja nudi i drugo rešenje:

"Umesto ove varijante možete da se opredelite i za mladi sir sa salatom i semenkama, kao i za belu ribu sa grilovanim povrćem (oslić, pastrmka, brancin, orada). Isprobajte neke od njenih predloga i uživajte u ukusnoj a zdavoj večeri.

Pogledajte i kako spremiti brz, a zdrav doručak.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA" Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!  Kurir teleivizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.