DVA NAPITKA KOJA SKIDAJU "ŠLAUF" OKO STRUKA: Odlični za metabolizam, probavu i detoksikaciju tela

Napitak koji skida kilograme, podjednako je važan kao i korigovana ishrana.

Youtube/Printscreen/Rediscover Wellness

Nedostatak vremena, motivacije i na kraju novca najčešći su razlozi zbog kojih odlažemo odluku da se okrenemo zdravom načinu života. Ipak, svi dobro znamo da do željene kilaže možemo da dođemo samo uravnoteženom ishranom i redovnim fizičkim aktivnostima. Nutricionisti savetuju i da redovno pijemo napitke koji ubrzavaju metabolizam, probavu i detoksikaciju tela.

Potrebno je da unosimo oko dve litre tečnosti na dan, od toga barem pola treba da bude čista voda. Skoro svaka dijeta dozvoljava upotrebu zelenog čaja i kafe, ali bez šećera, mleka i drugih dodataka. Nutricionosti savetuju da pijemo tečnost pola sata pre obroka, a ne ranije od sat vremena nakon obroka. Poslednji dnevni unos tečnosti treba da bude 2 sata pre spavanja - u suprotnom postoji stvarna opasnost od otoka stomaka.

Ovi ukusni i niskokalorični napici pospešuju mršavljenje

Voda na bazi limete, limuna i krastavca

Sastojci: 2-2,5 litara vode, 1 limeta, 1 veliki limun, 1 krastavac srednje veličine, koren đumbira, 2-3 veze sveže nane.

Priprema: Najbolje je pripremati ga uveče. U odgovarajuću posudu sipati vodu. Кoren đumbira sitno narendati (ili uzmite 1-2 kašičice đumbira u prahu), limun i limun iseći na tanke kriške - sve ove sastojke dodajte u vodu. Isečte krastavac na tanke kolutiće, ubacite ga u vodu. Na kraju dodajte nanu. Ostavite da odstoji tokom noći. Celokupna količina ovog napitka za mršavljenje mora se popiti tokom sledećeg dana, a sutra uveče pripremiti novu porciju.

Napitak od đumbira za mršavljenje

Sastojci: koren đumbira, malo nane, 1 limun, po želji med, zeleni čaj.

Кuvanje: Glavna greška pri pripremanju napitaka od đumbira za mršavljenje je to da se ostavi da đumbir proključa zajedno sa vodom. Prvo  treba prokuvati vodu, i kada se prohladi izrendati đumbir, pa Iscediti sok od 1 limuna. Dodajte mentu i začine. Кada se voda malo ohladi, sa njom možete sipati dobijenu smešu. Po želji možete dodati kesicu zelenog čaja. Zatvorite posudu poklopcem, pokrijte peškirom i ostavite da se kuva. Možete piti i hladno i toplo.

Izvor: Lepa&Srećna