Kada svojim najbližima otkrijemo da smo se upustili u borbu s viškom kilograma, često čujemo "Zašto jednostavno ne izbaciš večeru?". To je jedna od stvari koju je lako reći, a teško uraditi, čega postanemo svesni obično kada prazan stomak počne da se buni tamo negde oko osam uveče. Međutim, nutricionisti tvrde da je ključ u pravilnom kombinovanju namirnica, odnosno, da je važno ono što smo tokom dana jeli.
Ugljeni hidrati se mogu konzmirati za večeri samo ako ih nismo konzumirali tokom dana.
"Ako tokom dana preovlađuje hrana sa ugljenim hidratima, onda je uveče poželjno jesti proteine i vlakna, kao što su riba, pileće meso, morski plodovi sa salatom od povrća ili čorbe. Takođe, možete jesti sveži sir", tvrdi nutricionistkinja Tatjana Dik i dodaje:
"Ukoliko ste pojeli malo ugljenih hidrata, onda za večeru dodajte prilog u obliku kaše ili par pečenih krompira. Nekada je neophodno jesti ugljene hidrate“, objasnila je ona.
Izvor: Lepa&Srećna