5 stvari koje hitno treba da izbacite: Ako ih držite ispod sudopere, napraviće vam haos

Šta ne treba da stoji ispod sudopere? Evo saveta!

Shutterstock

Jedan od najtežih delova za sređivanje u domu je prostor ispod sudopere. Mali je, skučen i nepravilnog oblika zbog cevi. Ako je tu još i kuhinjski bojler, imate zaista pravu "slagalicu" koju treba da složite.

Pre nego što počnete s organizovanjem prostora, najbolje je da ga prvo raščistite. Evo šta treba odmah da uklonite.

Hrana

Većina stručnjaka za organizaciju prostora savetuje da se hrana premesti iz sudopere. Ovde obično ima vlage i lako se može desiti da se namirnice ubuđaju ili pokvare. Takođe, veća je mogućnost da se ovde zavuku štetočine i insekti, pa je najbolje čuvati hranu u frižideru ili ostavi.

Višak sredstava za čišćenje

Bilo da je u pitanju rezervna boca deterdženta za sudove ili kutija sunđera, treba da razmislite da li je sudopera najzgodnije mesto za to.

"U prostor ispod sudopere svi pokušavaju da smeste razne stvari", kaže Kejti Dils, profesionalna organizatorka čišćenja. "Obično tu stavljaju sredstva za čišćenje, kese za đubre i krpe za sudove i prostor lako postaje zagušen i neorganizovan. Bolje je da rezerve kućne hemije, kesa za smeće i slične kabaste stvari smesite ngde gde ima više mesta."

Shutterstock  

Prazne boce

Velika je verovatnoća da se ispod vaše sudopere nalaze barem jedna ili dve prazne boce. Ako nisu potrebne, bacite ih, ako planirate da ih koristite, nađite im drugo mesto.

Stara sredstva za čišćenje

Da li ispod sudopere držite stare sunđere? Izlizane krpe? Ako ste sigurni da ćete ih upotrebiti, ograničite njihov broj i držite ih u urednoj kutiji, čiste i suve. Ako to nije slučaj, bacite ih.

Kuhinjske krpe

Shutterstock  

Ispod sudopere treba držati samo krpe za čišćenje. Kuhinjske krpe, za ruke ili za sudove, treba da imaju svoje mesto na suvom i čistom mestu kao što su fioke ili kuhinjski ormarići.

Pročitajte i zašto ponekad treba staviti rolnu toalet papira u frižider. 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Čišćenje aspiratora  TikTok/andrelifehack