BELA BLAGA RIBLJA ČORBA OD OSLIĆA: hoki supa dobra i za osetljiv želudac, ukusna i bez jakih začina (POST NA VODI ILI ULJU + RECEPT)

Blaga čorba od oslića nije ljuti, gurmanski specijalitet na kakav obično pomislimo kad spomenu riblju čorbu. Međutim, nje se ne bi postideli ni restorani sa najfinijim jelima!

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 500 gr hoki oslića
  • 500 gr krompira
  • 300 gr šargarepe
  • 2 krupne glavice luka
  • 2 kašike alkoholnog sirćeta
  • 3-4 lista lorbera
  • so, biber, suvi začin
  • peršun
  • maslinovo ulje (po želji)

Priprema:

Dobro obrisane osliće isecite popreko, na šnicle (kotlete) debljine oko 3 cm.

Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove (oko 1,5 cm).

Šargarepu i luk oljuštite i isecite na kolutove debljine oko 1 cm.

Ređajte sastojke u široku, pliću šerpu (kao za gulaš), ovim redom: krompir, luk i šargarepa, šnicle oslića. Završite krompirom. 

Nalijte hladnom vodom da svi sastojci dobro ogreznu i sipajte sirće. 

Stavite na jaku vatru da što pre provri (pazite da vam ne pokipi). Čim provri, smanjite na tihu vatru i kuvajte dok krompir ne bude kuvan.

Ova supa ne sme da se meša, samo protresajte šerpu s vremena na vreme. 

Začinite po ukusu.

Maslinovo ulje, po želji, dodajte svakome u tanjir kad sipate vrelu supu.

Pospite peršunom.

Izvor: Lepa & Srećna