PEKARSKI TRIK DA HLEB I PECIVA OSTANU MEKANI DANIMA: Samo dodajte ovo u testo i produžićete im svežinu

Potrebno je samo dodati kašiku jednog sastojka.

Shutterstock

Retki su ljudi koji ne vole da jedu ukusna peciva i hleb, pogotovo kada su sveži i mekani. Sa druge strane, kada obajate, stvrdnu se i počnu da se mrve, više nam nisu tako lepi privlačni.

Ali šta ćemo sa domaćim testom koje smo se potrudili da napravimo, a sada nam se više ne sviđa jer je brzo obajatilo?

Postoji sjajan trik da produžite svežinu testa, a koriste ga pekari kako bi im proizvodi što duže bili mekani i ukusni.

LepaiSrecna 

Reč je o dodavanju jednog sastojka u testo.

"Samo dodajte kašiku meda u testo i kifle, lepinje i hleb će dugo ostati sveži i neće se mrviti", kaže profesionalni kuvar iz Haggis Pub & Kitchen

Isprobajte ovaj trik već sledeći put kada budete mesili testo.

Pročitajte i Caka koja spašava presoljen kiseli kupus.

Tekst: Lepa&srećna/B.S.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Tata smislio trik kakod a dete gleda manje TV  TikTok/tworcubed