KROMPIR PRŽEN U KOCKICAMA: najlepši prilog uz pečenje i šnicle je krompir "parmentje" (RECEPT)

Brzo se sprema i može biti hrskaviji od pomfrita - krompir "parmentje" dobio je ime po nekadašnjem francuskom nutricionisti koji se zalagao za upotrebu krompira u ljudskoj ishrani.

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • krompir
  • ulje ili mast
  • so

Priprema:

Oljuštite krompir i iseckajte ga na kockice veličine karamele.

Osušite ga dobro u čistoj kuhinjskoj krpi.

Ugrejte duboko ulje ili mast pa pržite kockice krompira dok ne budu reš. 

Izvadite prženi krompir na deblji sloj papirnih ubrusa da se dobro ocedi od viška masnoće.

Preručite krompir u toplu činiju, posolite ga i promešajte pa služite uz pečenje ili šnicle.

Napomena: ovako seckan krompir, ali i šargarepu možete obariti i preliti uljem pa poslužiti kao prilog.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA JELA OD KROMPIRA