Ishrana Novaka Đokovića je mnogima inspiracija. Obožavaoci širom sveta su pročitali njegovu knjigu o jelovniku koji mu je promenio život, naročito otkako je izbacio gluten.
Slavni srpski teniser je doprineo da se tema intolerancije na razne sastojke u namirnicama otvori mnogo šire, na čemu su mu ljudi zahvalni. Kuvarima i domaćicama je doneo neiscrpnu inspiraciju, a jedan od recepata za koji svi veruju da bi se Noletu svideo je ovaj za projice sa blitvom.
Potrebno vam je 2 jajeta, 1 čaša kisele vode, pola čaše ulja, prašak za pecivo, 1 čaša kukuruznog brašna, 1 čaša palente, pola kašičice soli, blitva. Sve se dobro promeša, tim redosledom.
Smesu sipajte u kalupe za proju i pospite ih semenkama susama. Stavite u rernu i pecite 15 minuta na 220 stepeni, potom još 15 minuta na 200 stepeni.
Mnogi se pitaju da li je prašak za pecivo bez glutena. Istina je da se prašak za pecivo pravi od sode bikarbone i limunske kiseline, koji ne sadrže gluten. Međutim, neki proizvođači dodaju skrob za teksturu. Zato je važno da znate koji je skrob proizvođač koristio kako biste bili sigurni da li prašak za pecivo sadrži gluten. Pročitajte i recept Jelene Đoković za kolač bez brašna, jaja i mleka.
Tekst: Lepa&Srećna
BONUS VIDEO: