Odlično jelo za dane posta - ukusne pljeskavice od pasulja!
Sastojci:
- 500 g pasulja (tetovca)
- so
- biljni začin
- 2 kašičice mlevene paprike
- biber
- 1/2 kašičice kima
- 2 lovorova lista
- 1 šargarepa
- 40 g luka
- 2 čena belog luka
- 5 kašika ulja + ulje za przenje
- 3 kašike prezli
- brašno
- voda
Priprema:
Pasulj obarite (prvu vodu bacite) sa lovorom i šargarepom pa ispasirajte. (Napomena: možete koristiti i pasulj iz konzerve, u tom slučaju samo izrendajte šargarepu, biće malo tvrđa ali ne smeta.)
Dodajte začine i formirajte pljeskavice (ruke mažite uljem da bi se masa manje lepila) pa svaku uvaljajte u brašno i odložite na foliju do prženja.
Pržite u dubokom ulju, prvo poklopljene da ne prska ulje.
Detaljnu pripremu ovog jela pogledajte u VIDEU ispod!
Izvor: Cooking