- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 kašičice senfa
- 3 kašičice šećera
- 100 ml tečnosti od kiselih krastavčića
- 50 ml belog vinskog sirćeta
- 100 ml ulja
- 1 kisela jabuka
- 4 srednja kisela krastavčića
- 1 krupna glavica luka
- 2 struka mladog luka
- 1 čen belog luka (po želji)
- so i biber
- malo kima
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, u posoljenoj vodi, sa kašičicom kima.
Ocedite, ostavite da se malo ohladi i mlakog ga oljuštite.
Dok se krompir hladi, izmešajte senf, šećer, ulje, sirće i tečnost iz kiselih krastavčića sa solju i biberom u jednoj tegli.
Dodajte sitno seckan luk i snažno mućkajte teglu tako da dobijete ujednačen preliv
Oljuštite i iseckajte jabuku i dodajte seckane krastavčiće.
Slažite u posudu red debljih kolutova krompira, pa jabuke sa krastavčićima, a svaki sloj prelijte sa par kašika pripremljenog preliva.
Kad završite, salata treba da bude ogrezla u prelivu.
Ostavite u frižideru barem 3 do 4 sata, a najbolje preko noći.
Do sutradan će krompir u potpunosti upiti preliv, a svi začini će se sjediniti u savršen ukus.
Izvor: Lepa & Srećna