- Sastojci:
- 100 gr pečenog kikirikija
- 100 gr šargarepe
- 1 velika crvena paprika
- 1 glavica luka
- so, ulje, sirće
Priprema:
Naseckajte šargarepu na uske tračice (žilijen), pa ubacite u vreli tiganj premazan uljem, zajedno sa kikirikijem.
Pržite naglo, da se šargarepa kratko karamelizira pa ostavite da se ohladi.
Naseckajte crvenu papriku i glavicu luka, posolite i začinite sirćetom pa ostavite da malo odstoji.
Pomešajte papriku i luk sa šargarepom i kikirikijem, prelijte uljem u kojem su se pržili pa doterajte ukus po želji.
Napomena: po želji, možete ovu salatu zaljutiti ljutom papričicom. Naročito je ukusna ako ulje od prženja i malo prženog kikirikija sameljete u blenderu pa dodate i maslinovog ulja i limuna - ovaj preliv (dresing) možete koristiti i za druge salate.
Izvor: Lepa & Srećna