- Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- 1/2 kg dimljenog šarana
- 2 glavice crnog luka
- 2 šoljice pirinča
- malo ulja
- malo brašna
- malo mešavine začina
- 1 kašika začinske crvene paprike
- malo soli
- malo bibera
Priprema:
Očistiti kupus, odstraniti mu srce.
Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga iseckati ili samleti na mašinu za meso. Na ulju pržiti luk izblendiran u secku a nakon što luk porumeni dodati mu papriku i mleveno meso šarana.
Pržiti još 2-3 minuta.
Pomeriti sa vatre, pa dodati oprani pirinač, pa začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati.
Polako uvijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 1 kašike brašna i 1 kašike crvene začinske paprike.
Zapršku dodati preko sarme, naliti vodom i staviti da se kuva na laganoj temperaturi dok kupus ne omekša.
Napomena: osim šarana možete staviti i druge dimljene ribe, kao što je šljuka. Neko stavlja i meso oslića, prethodno skuvanog u slanoj vodi, a ostali postupak je isti.
Izvor: Stvar ukusa