Priprema:
Prelijte očišćen spanać vrelom vodom pa ga ocedite isperite hladnom vodom. Neka se dobro iscedi.
Rukolu operite, pa u blenderu izmiksajte sa spanaćem, čenom belog luka, orasima i parmezanom.
Celo pile pripremite za pečenje, posolite i pobiberite, a ispod kože na četiri mesta napravite male "džepove" i u svaki ubacite po jednu kašiku pesto mešavine.
U svaki stavite i po jedan oljušteni čen belog luka.
Pažljivo namažite uljem, pa pecite dvadesetak minuta na temperaturi od 220C stepeni.
Zatim smanjite temperaturu na 180C stepeni i pecite još oko 20 minuta.
Dodajte oljušteno i iseckano povrće, posolite, prelijte sokom limuna i ostatkom pesto sosa pa sve dobro izmešajte i pecite u rerni oko pola sata.
Ostavite bar petnaestak minuta da odstoji pre nego što isečete pile i poslužite ga.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna