Pržena hrana upija dosta masnoće, ali mnogi tvrde da je mnogo ukusnija od pečene ili barene, piše Lepa & Srećna.
Zato će ova kombinacija zadržati najbolje od oba načina pripreme.
Priprema:
Kuvajte oljušten krompir petnaestak minuta u slanoj vodi.
Ocedite ga i vratite u šerpu pa ga izgnječite.
Zagrejte mleko u mikrotalasnoj rerni i dodajte ga polako muteći krompir mikserom.
Dodajte puter i začine.
Sipajte krompir u podmazan pleh i izravnajte.
Iseckajte opran mladi luk i pospite po krompiru.
Riblje štapiće kratko propržite sa obe strane na vrelom ulju - samo da uhvate koricu.
Vadite ih pravo u pleh sa krompirom - rasporedite ih po želji.
Narendajte krupno kačkavalj, pospite po krompiru i ribi.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180C stepeni petnaestak minuta.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna