- Sastojci:
- 3 bela mesa bez kožice
- 100 gr paradajza
- 100 gr paprike
- 100 gr tikvica
- 1 glavica luka
- 50 gr kukuruza
- 100 gr kačkavalja
- 1 čen belog luka
- 1 ljuta papričica
- so i biber
Priprema:
Posolite i pobiberite belo meso, dobro ga istrljajte.
U tiganju ugrejte malo ulja i zapržite belo meso sa svih strana.
Izvadite i ostavite ga na toplom.
Glavicu luka iseckajte i prodinstajte dodajući malo vode na ulju na kojem ste pržili piletinu.
Očistite i iseckajte povrće i dodajte, pa upržite da tečnost uvri na polovinu.
U đuveč ili manji pleh složite belo meso, prelijte mešavinom povrća i začinite.
Poklopite ili prekrijte folijom i pecite na oko 200C stepeni oko pola sata.
Skinite poklopac, pospite rendanim sirom i vratite u rernu da se zapeče.
Poslužite sa barenim pirinčem.
Napomena: možete koristiti zamrznuto povrće. Ako imate sataraš spremljen za zimnicu, skratićete pripremu ovog jela za više od pola sata. Samo složite zapečenu piletinu u posudu, prelijte satarašom iz tegle i nastavite prema receptu.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna