- Sastojci:
- 1 kg hobotnice
- 150 ml maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 300 gr paradajza
- 2 kašike paradajza u tubi
- 100 ml belog vina
- 500 gr makarona
- so i biber
Priprema:
Hobotnicu kuvajte dvadesetak minuta u malo vode.
Ocedite i iseckajte na komadiće (vodu od kuvanja sačuvajte).
Izdinstajte luk na malo ulja da postane staklast pa dodajte seckanu hobotnicu i dinstajte desetak minuta.
Oljuštite i iseckajte paradajz (može i iz konzerve ili zamrznut), pa ga dodajte u meso hobotnice.
Dodajte i paradajz pire iz tube, vino, lorber i oko 300 ml vode. U zavisnosti od vašeg ukusa i toga koliko volite miris hobotnice, možete ovde pomešati vodu u kojoj se kuvala.
Kuvajte sve oko 40 minuta, pa probajte da li je meso mekano.
Dodajte i pastu i kuvajte još desetak minuta da se sve lepo sjedini - ovo važi ako je pasta sveža. Ako je sušena, najbolje je da je skuvate odvojeno i dodate jelu pred kraj.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna