UKUS KOLAČA VRHUNSKI , A PRAVI SE SUPER LAKO: Mekane jafa štangle nestaće sa tanjira za tren oka (RECEPT)

Recept sa fenomenalnim tamnim korama i sokom od pomorandže.

Printscreen / Youtube / Just.katebake

Sastojci:

Kora

450g brašna

200g šećera u prahu

1 limun šećer

1 vanilin šećer

250g maslaca

50g kakaa

1 jaje

7 kašičica kisele pavlake

korica pomorandže

2 kašike ruma

1 prasak za pecivo

prstohvat soli

Krem

1 l soka od pomorandže

5 kašičica mekog brašna

5 kašičica oštrog brašna

200g šećera

korica pomorandže

250g margarina ili maslaca

Glazura

150g tamne čokolade

80g margarina

4 kašičice mleka

Jafa šnite je kolač koji će odavati utisak da ste se puno potrudili oko pripreme, a vi ćete za čas sjediniti kore, staviti krem i dobiti fenomenalnu ukusnu poslasticu u kojoj ćete uživati.

Priprema:

Prvo se sjedine sastojci za kore i tek kada se one ispeku, prelazi se na krem jer se filuju dok je topao.

Sjediniti maslac, jaje, šećer, koricu pomorandže, rum – ako ga ne volite ne morate ga dodavati. Kiselu pavlaku, prstohvat soli, brašno i kakao. Prvo se penasto umuti maslac i šećer pa se dodaju ostali sastojci. Kada se umuti smesa, urola se kao za rolat. Tako urolano iseći na sedam jednakih delova, spakovati u kese za zamrzivač i ostaviti da se ohladi u frižideru.

Kada se prohladi, vadi se jedno po jedno i razvlači oklagijom sa sve kesom. Onda vratite na kratko u zamrzivač. Kada se dovoljno stegne izvadite iz zamrzivača, skinite kesu, još malo razvucite oklagijom i ređajte na pek papir. Proces je isti za ostalih šest kora. Stavite ih da se peku.

Potom pređite na krem, pomešajte i ukuvajte sve sastojke. Filujte redom kore. Stavite preko kolača pek papir pa teže knjige kako bi ga dobro pritisle. Ostavite da se ohladi. 

Kada se ohladi, spremite glazuru i prelijte je preko kolača. Isecite ga na šnite i uživajte!

Izvor: Lepa&Srećna