Priprema:
Otopiti 200 gr šećera pa izliti na metalnu tacnu na kojoj je papir za pečenje.
Želatin staviti sa nekoliko kašika (desetak) mleka da nabubri.
Mleko pomešati sa šećerom (250 gr) i staviti da provri.
Kada provri, skloniti sa vatre.
Želatinu dodati 5 kašika vrelog mleka i promešati, pa onda masu sa želatinom istresti u preostalo vrelo mleko.
Mikserom umutiti da se želatin otopi pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature. (Može da se posle staviti još sat vremena u frižider).
Masa treba da je nešto gušća od jogurta.
Posebno umutiti slatku pavlaku.
Sjediniti slatku pavlaku i masu od želatina.
Izlomiti ohladjen šećer, dodati lešnike i napolitanke, a zatim ih samleti (najbolje blenderom jer ćemo dobiti i krupnije i sitnije komadiće).
Ukoliko ne želite mleveni šećer, da pravite možete i bez njega, samo lešnici i napolitanke, ali je sa šećerom puno bolji ukus.
U veću šerpu ili kalup (prečnika 28 – 30 cm) staviti foliju i posuti petinu mlevenih sastojaka, preko staviti četvrtinu fila i tako završiti do kraja.
Staviti u frižider preko noći, poklopljeno.
Okrenuti zatim na tacnu i skinuti foliju.
Torta se ne mora čak ni dekorisati, kako želite.
Izvor: Domaći recepti