- Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 ml ulja
- 200 g jogurta
- 350 g trešanja bez koštica
- 250 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Trešnje očistite od koštica, pomešajte s jednom kašikom brašna i ostavite sa strane.
Jaja penasto umutite sa šećerom, a zatim dodajte ulje i jogurt.
Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa mikserom sve lagano umutite da dobijete glatku smesu bez grudvica.
Kalup za kuglof namastite i pobrašnite.
U pripremljeni kalup naizmenično sipajte testo pa trešnje, pa testo pa trešnje… i tako dok ne potrošite sve sastojke!
Kuglof pecite 45-50 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađeni kuglof pospite šećerom u prahu.
Izvor: Slatki svijet torti i kolača