- Sastojci:
- 500 ml mleka
- 100 g griza
- 2 kašike šećera ili po ukusu
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 ml pavlake za šlag
- i još mleka koliko je potrebno da se napravi glatka krema
Priprema:
Staviti mleko da se kuva, dodati šećer i vanilin šećer i kad mleko provri, u tankom mlazu sipati griz stalno mešajući žicom za mućenje da nemate grudvica. Kuvati nekoliko minuta dok se griz ne skuva i dobijete gustu masu.
Ostaviti da se ohladi.
U ohlađen griz dodati pavlaku od koje pravite šlag i štapnim mikserom umutiti u glatku kremu, dodati samo onoliko mleka koliko volite da vam je krema gusta / retka.
Sipati pripremljenu kremu u čaše i ostaviti da se dobro rashladi.
Voće po izboru (na primer, mango i kivi), očistiti i iseći na manje kockice, preliti sa malo soka od limete. Lepo se slaže i voćni preliv od bresaka.
Pred služenje sipati voće ili preliv i poslužiti.
Izvor: Pomoravka