- Sastojci:
- 750 ml kisele vode
- 500 g brašna
- 450 ml ulja
- 300 g griza
- 1 kašičica cimeta
- 100 g seckanog suvog grožđa
- 100 g seckanih oraha
- 1 prašak za pecivo
- Za sirup:
- 250 g šećera
- 1 vanil šećer
- 250 ml vode
Sjediniti suve sastojke i spojiti sa kiselom vodom i uljem tako da se dobije glatka masa.
Rernu zagrejati na 180C stepeni. Pleh dimenzija 25 x 35 cm obložiti papirom za pečenje i izliti smesu.
Odozgo možete posuti sa 50 g sitno seckanih oraha ili ukrasiti polutkama oraha ili badema.
Kolač peći 35-40 minuta na 180 C stepeni.
Pečen kolač ostaviti u plehu da se ohladi.
Pripremiti sirup od šećera i vode i preliti prohlađen kolač. Seći po želji.
Ohlađen kolač seći na željene veličine i oblike.