BIVŠI DEČKO JOJ UNIŠTIO LICE, DANAS BLISTA OD SREĆE: Posle stotina operacija, manekenka ima novi cilj u životu

Manekenki Kejti Pajper su sipali kiselinu u lice, bivši dečko je silovao i teško povredio, a danas je ona ipak srećna žena!

Profimedia

Kejti Pajper je gradila karijeru modela kad je, 24. godini, doživela strašan napad koji je naručio njen bivši dečko. Plaćeni nasilnik joj je bacio sumpornu kiselinu u lice, pa je zadobila opasne opekotine - ne samo po glavi, već i na grudima, vratu, rukama i šakama. Prethodno ju je momak brutalno silovao i teško povredio, zbog čega su oba muškarca završila u zatvoru, na doživotnoj robiji.

Kejti je preživela na stotine operacija, danima bila i u indukovanoj komi. Fizički se oporavljala, mada su ostali teški ožiljci i izgubila je vid na jednom oku, ali su rane na duši ostale mnogo duže.

Odlučila je da prekine tišinu u kojoj se krila i zaštitu privatnosti na koju je imala pravo kao žrtva silovanja. Izašla je u javnost i ispričala šta joj se dogodilo, pokazala svoje lice.

"Najviše mi je stalo do toga da se ožiljci i opekotine normalizuju u javnosti, da prestanu da budu tabu", kaže hrabra Kejti koja je svoju prvu knjigu posvetila samopouzdanju. Danas je pisac bestselera i majka dvoje dece, a u 42. godini je dobila i plemićku titlulu.

Nakon dokumentarnog filma "Kejti: Moje divno lice", Pajperova je izgradila uspešnu karijeru, kao i fondaciju za podršku osoba sa ožiljcima i drugim deformitetima.

"Ne možete nekome ko se budi iz kome da kažete prosto - veruj u sebe, budi samopouzdan", objašnjava. "Važno je da svako ide svojim tempom, da postavi dostižne ciljeve. Tako će uvek ostvarivati uspeh", objašnjava Kejti.

Kako danas izgleda, pogledajte u galeriji slika!

Profimedia Manekenka kojoj su sipali kiselinu u lice

Izvor: Lepa&Srećna