Džulijan Abasa, 24-godišnja studentkinja Medicinskog fakulteta iz Ugande, već nekoliko godina živi u Beogradu i trudi se da se što bolje uklopi u ovdašnju kulturu i svakodnevicu. Deo tog prilagođavanja svakako je i isprobavanje domaće hrane među kojima se posebno ističe ajvar.
Ova duhovita i simpatična devojka svojim neposrednim pristupom, otvorenošću, ali i odličnim znanjem srpskog jezika, brzo je osvojila publiku u Srbiji. Njeni pratioci na društvenim mrežama rado prate sve njene avanture. Nedavno je probala ajvar, snimila reakciju i objavila je na Instagramu i potpuno je oduševila.
"Predobro je! Poješću sve, ovo je jedna od najboljih stvari koje sam probala", oduševljeno je rekla Džulijan, koja je u Srbiju stigla pre četiri godine.
Savet prijatelja i dolazak u Srbiju
U jednoj emisiji otkrila je i kako su je putevi iz rodne Ugande doveli u Beograd.
"Istraživala sam fakultete u Evropi, gde sam želela da studiram. Moji prijatelji su birali Austriju i Nemačku, a ja sam izabrala Srbiju", objasnila je. Dodala je da joj je odluku olakšala priča prijatelja njenog oca, koji je za Srbiju imao samo reči hvale.
Ajvar, čvarci… i osmeh do suza
Tokom razgovora otkrila je i koja jela srpske kuhinje obožava – i nasmejala sve do suza.
"Bombone od svinje", rekla je, misleći na čvarke, i izmamila osmeh svima, a njena reakcija na društvenim mrežama prikupila je nekoliko miliona pregleda.
Kada je reč o ajvaru, savršeno se slaže sa čvarcima, a ukoliko posluša savete svojih pratilaca i doda hleb i sir, nesumnjivo će dobiti pravi domaćinski specijalitet!
BONUS VIDEO: