JA PRIČAM S ANĐELIMA, NE TREBA MI KRUNA: Odrekla se kraljevske porodice

Norveška princeza Marta se verila za šamana, a sad je otišla i korak dalje...

Profimedia

Norveška princeza Marta Luis, ćerka kralja Haralda Petog, odlučila je da više neće zvanično predstavljati kraljevsku porodicu. Ovo je rezultat brojnih trzavica koje su nastale zbog njenog verenika kao i angažmana na polju alternativne medicine.

Podsetimo, princeza se u junu verila sa Amerikancem Darekom Veretom, koji sebe opisuje kao šamana i iscelitelja. Ona sama je, takođe, već objavila knjigu saveta o komuniciranju s anđelima.

Marta sad želi da se fokusira na tehnike lečenja koje se ne uklapaju u koncept zvanične medicine, a njen verenik tvrdi da je šesta generacija šamana i na svom sajtu prodaje medaljon za koji kaže da leči kovid. U jednoj od svojih knjiga izlaže mišljenje kako bi karcinom mogao biti, u stvari, posledica ličnog izbora čoveka.

Profimedia 

U norveškoj javnosti su potezi princeze "šamanke" izazvali veliki pad reputacije kraljevske porodice. I ranije joj je oduzeto pravo da je oslovljavaju sa "kraljevsko visočanstvo", a sad je doneta odluka da ne može predstavljati porodicu.

Kralj i dalje ne želi da joj oduzme titulu princeze, ali je zabranjeno da ona ili verenik bilo gde u komercijalnim poslovima ili na svojim sajtovima i društvenim mrežama navode vezu sa dvorom.

"Poštujem medicinska istraživanja", kaže princeza Marta. "Ali u njima ne može da se prikaže snaga kristala, toplina ljudske ruke ili moć igle za akupunkturu."

Tekst: Lepa&Srećna