CRNA ODEĆA, DISKRETAN NAKIT, A JEDNO JE STROGO ZABRANJENO: Protokol odevanja na sahrani kraljice Elizabete

Sahranu kraljice Elizabete, čija je vladavina trajala 70 godina, mediji nazivaju "sahranom veka", a svaki detalj je strogo planiran.

Profimedia

Poznato je da na britanskom dvoru postoje brojna pravila kojih moraju da se pridržavaju svi članovi porodice bez izuzetka. Strogo je određeno kako se vaspitavaju deca, šta se jede u kojoj prilici, a odabir garderobe je posebna priča. Tradicija nalaže da članovi kraljevske porodice moraju da se pridržavaju jednog pravila čak i kada se pakuju za godišnji odmor ili službeni put. 

Osim što moraju da imaju unapred spremljenu određenu odevnu kombinaciju za svaki događaj tokom službenog puta ili odmora, u njihovim koferima obavezna je i jedna crna kombinacija, ako se slučajno dogodi da neko od članova porodice umre.

Sahranu kraljice Elizabete mediji nazivaju sahranom veka, pa su i odevne kombinacije koje ćemo videti danas bržiljivo odabrane. Prema strogom protokolu odevanja crna garderoba je obavezna.

"Očekuje se da svi članovi kraljevske porodice nose crninu, uključujući i crne čarape za žene i diskretne ukrase na odeći. Od mlađih žena iz kraljevske porodice, Kejt, Megan, Sofi i Zare, očekuje se da nose crninu i da njihova odeća bude minimalistička, bez ukrasa, detalja, upadljivih broševa i ogrlica",  kaže kraljevski stručnjak Miranda Holder i ističe da su dijamanti zabranjeni, a da samo diskretan nakit, kao što su drago kamenje i biseri, dolazi u obzir.

Profimedia 

Kraljica Elizabeta je gotovo uvek nosila bisere, a u kraljevskoj porodici oni se nose i u toku perioda žalosti.  I Kejt Midlton i Megan Markl se ispoštovale protokol odevanja za sahranu kraljice Elizabete, a nakitom su joj odale posebnu počast.

Kejt je ponela bisernu ogrlicu koja je bila deo lične kolekcije kraljice Elizabete II, a uz nju je uparila minđuše sa dijamantima i biserima koje su nekada pripadale princezi Dajani.

Megan Markl nosi biserne minđuše koje je dobila na poklon od kraljice Elizabete prilikom dolaska u kraljevsku porodicu.

Pogledajte još fotografija sa sahrane u galeriji ispod.

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete II

Profimedia Sahrana kraljice Elizabete

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna