NEMOJTE ME MRZETI ŠTO ĆU OVO DA KAŽEM: Glumica Marina Ćosić o problemu sa kojim se mnoge žene suočavaju nakon porođaja

Mnoge žene suočavaju se sa različitim promenama na svom telu nakon porođaja, a glumica Marina Ćosić ovog puta osvrnula se na temu kose.

Instagram/marinacosic

Opadanje kose nakon porođaja je, nažalost, uobičajena pojava i nešto sa čim se suočila većina novopečenih majki. Glumica Marina Ćosić sada je podelila svoje iskustvo, te navela da je u početku imala isti problem, ali da je sada situacija potpuno drugačija.

Marina je u januaru prošle godine rodila ćerkicu Sofiju, a kako je sada objasnila, samo je u prvim danima nakon porođaja imala problem sa opadanjem kose.

"Nemojte me mrzeti što ću ovo da kažem, ali otkad sam se porodila kosa mi nikad nije bila gušća i teža, imam posebne gumice kojima je obuzdavam, kao i barem dve šnale uvek uz sebe. Ne znam, valjda je mom telu trudnoća prijala, i čak kada mi je opadala kosa posle porođaja, od tad se dodatno progustila, sad je gusta kao nikad. Ali je i dosta suvlja, tako da je s jedne strane super, s druge i ne toliko. Tako je, kako je", napisala je mlada glumica na društvenim mrežama.

Budući da često dobija pitanja koje preparate za kosu koristi i da li pije neke suplemente, Marina je objasnila da nikakve promene nije uvodila u svoju rutinu nege.

"Ništa ne pijem za kosu i nokte, znam da ćete to pitati, koristim šampon i regenerator koji koristim godinama. Tako da su samo hormoni, očigledno, zahvalni", poručila je glumica.

Otkako je rodila naslednicu, Marina Ćosić na neko vreme stavila je karijeru na pauzu i posvetila se odgajanju ćerke, a na temu roditeljstva rado ćaska i sa svojim pratiteljkama na društvenim mrežama, deleći savete i iskustva.

Tako je jednom prilikom govorila o dojenju u javnosti, uz priznanje da joj je bilo neprijatno kada je ćerkicu Sofiju prvi put trebalo da nahrani na javnom mestu, ali da je odmah promenila mišljenje.

"S obzirom na to da su krenuli lepi dani, nas dve ili nas troje se dosta češće šetamo. Počela je da voli da spava u kolicima, pa često produžim šetnju jer vidim da joj prija truckanje. Tako smo pre neki dan dosta odmakle, pa se gospođica probudila gladna. Do sad nisam imala priliku da dojim u javnosti, ali s obzirom na to da imam malu bebu kojoj prija vazduh i voli da se šeta, trenutak kad je gladna je bio idealan da sednem u park i da je nahranim, ne da joj dam flašicu nego da je podojim. Bilo mi je neprijatno jer sam očekivala da će da me osuđuju, zašto ne odem kući ili se sklonim negde dalje od oka javnosti, ali onda sam u sledećem trenutku pogledala u nju koja je najsrećnija na svetu što može da klopa baš sad kada je gladna, a ne da gladuje još 30-45 minuta dok ne stignemo kući. Da sam je pustila da gladuje bila bi nervozna i verovatno bi postala neutešna. Tako sam prelomila. Stanje mog deteta mi je mnogo bitnije od nekih osuđivačkih pogleda. Zato sam sela i uzela da je nahranim. Znate šta je najzanimljivije? Niti je bilo osuđivačkih pogleda, niti je bilo pogleda uopšte. Ona je pojela svoje. Ja sam se opustila, a posebno zato što sam shvatila da se ništa i ne vidi, i da i njoj i meni odgovara da možemo na duži period da izađemo, šetamo se i nahranim je, a da nas niko ne zagleda. Želim svojom pričom da vas sve pozovem da podržite dojenje u javnosti kao najnormalniju i najprirodniju stvar na svetu", poručila je tada Marina.

Glumica je, inaće, u srećnom braku sa suprugom Nikolom Mirkovićem sa kojim se istog dana verila i venčala, a njihove fotografije možete pogledati u galeriji ispod.

Instagram/marinacosic Marina Ćosić sa mužem Nikolom Mirkovićem

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna