STILSKE CAKE ŽENA KOJE UVEK IZGLEDAJU SKUPO I LUKSUZNO: Italijanke to jednostavno znaju najbolje

Nije neophodno da potrošite čitavo bogatstvo na garderobu da biste uvek izgledali lepo, ali nije ni loše uložiti u kvalitetne komade koje ćete nositi dugi niz godina.

Shutterstock

Kako je moguće da neke žene uvek izgledaju toliko luksuzno i prefinjeno, a pritom deluje i kao da se za to ama baš ni malo nisu potrudile, već da su obukle šta su stigle i brzinski namestile kosu?

U tome definitivno prednjače Italijanke. Da li je to zbog Rima i Milana, koji nose titule gradova mode, ili se one jednostavno rađaju sa istančanim osećajem za modu, tek Italijanke uvek izgledaju perfektno.

Čini se da u njihovom stilu odevanja izdvaja nekoliko dominantnih faktora:

Mnoštvo boja

Italijanke su prave majstorice da klasične odevne predmete, koje uvek imaju u ormaru, savršeno začine efektnim komadima u jarkim bojama, koji podižu svaki stajling na viši nivo. One se ne plaše da ponesu hrabre nijanse, bilo da je u pitanju aksesoar, bluza, obuća, ili komad koji nosi celu kombinaciju, poput kaputa. Italijanke obožavaju i crvenu boju.

Kvalitet ispred svega

Italijanke se uvek odlučuju za kvalitet, koliko god da košta. Radije će imati jedan skup, kvalitetan kaput, nego nekoliko jefitnih. One biraju jake komade koji dugo drže oblik i formu, nose kožne i vunene suknje, kao i džempere od kvalitetne vune ili trikotaže. Kvalitet odeće definitivno se vidi i doprinosi skupom i elegantnom izgledu.

Upečatljiv nakit i neutralna šminka

Kada je reč o nakitu, Italijanke ne priznaju onu staru: Manje je više. Naprotiv, one obožavaju masivne komade koji će se istaći. Sa druge strane, Italijanke se ne šminkaju upadljivo. Malo pudera u nijansi kože, neutralna olovka za usne, malo hajlajtera i rumenila, i one su spremne za pokret.

Puno pažnje Italijanke posvećuju upečatljivim detaljima na licu - obrvama, koje su im prirodno guste i nikako tanke.

Kožna torba

Retko koju Italijanku možete videti bez kvalitetne, skupe, kožne torbe. Sve drugo može i ne mora!

Koja modna zapovest Italijanki vam se najviše dopada? Da li ćete neku iskopirati, ili vam se ipak više dopada kako se oblače Francuskinje?

Pogledajte i cipele koje se slažu sa svim odevnim kombinacijama.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

OKRENULA JE MAJICU NAOPAČKE, TRIK JE SUPER  Tiktok/fashion_jackson

Tekst: Lepa&srećna/B.S.