3 POTEZA ZA NAJMODERNIJU FRIZURU: Feniranje za dame 50+ menja stil u pet minuta

Dovoljno je da moderno isfenirate kosu i dame starije od 50 godina će se odmah podmladiti.

Facebook / Dominique Sachse

Dominik Saks je omiljena jutjuberka koju prate milioni žena na svim društvenim mrežama. Svi je hvale zbog mladolikog izgleda, a ona tvrdi da je - pored redovne nege - važno i pratiti trendove u šminkanju i stajlingu.

Kad je reč o frizurama, ona je vešta kao da je provela godine rada u salonu. Međutim, iza nje je duga karijera televizijske voditeljke pa je imala prilike da gleda na delu prave majstore zanata koji su je spremali pred emisiju.

Sada se sama šminka i frizira, pa je pokazala i kako svoj jednostavni bob ume da isfenira tako da izgleda supermoderno.

Dominik ima atraktivne pramenove i takozvane "zavesa" šiške, a kosa joj je dugačka do ispod ušiju. Za početak, ona prosuši deo na temenu podižući kosu od korena kako bi dobila volumen. Jedino šiške pri tome preskače.

Facebook / Dominique Sachse 

Zatim deo na temenu podeli na tri dela, svaki isfenira velikom četkom ka potiljku i onda ga zamota na papilotnu da se kosa na njoj ohladi. Sve tri papilotne pričvrsti štipaljkama, baš kao i šiške.

Sad nastavi da radi malom "peglom" za kosu". Pramen po pramen, pravi po jedan vertikalni talas, s tim što vrh kose ostavlja da bude ravan.  Na kraju, podiže i koren šiški malom okruglom četkom, s tim što i ovde vrhove ostavlja ravne.

Dominik završava frizuru tako što naprska kosu sa dosta laka, pazeći da je ne slepi već da je odiže od lica. Pogledajte kako to ona radi, a zatim pogledajte i kako da napravite svečanu frizuru za dva minuta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU  Instagram/pollyvsayer

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.