KAD JE PRVI RETROGRADNI MERKUR U 2021: Spremite se, stižu problemi sa poslom i novcem

Od svih retrogradnih faza planeta, najsnažniji uticaj ima retrogradni Merkur.

Shutterstock

Retrogradni Merkur  nikako ne volimo jer ovaj aspekt često donosi prepreke, neprilike, izazove, neželjenu energiju. Međutim on nas podseća da usporimo i procenimo koji je put najispravniji za dalje kretanje.

Nemojte se iznenaditi ako u retrogradnom periodu postanete osetljiviji, stidljiviji i nesigurniji. To je period koji nas testira, ali istovremeno i uči važnim životnim lekcijama na teži način.

Prva retrogradna planeta u 2021. godini je retrogradni Merkur u znaku Vodolije od 30. januara do 21. februara.

Na početku svoje vladavine, ovaj januarski retrogradni Merkur prvo će vas inspirisati, a zatim odvesti u polje neizvesnosti i nesigurnosti. Očekuju vas poteškoće u iskazivanju osećanja, moguće su i uloge žrtve, a životne situacije počinje sve teže kontrolisati.

Moguće je da ćete želeti da se osamite i povučete u svet vlastitih misli. Očekuju vas teškoće i strahovi kada je reč o poslu i novcu, ali ne odustajte od svojih ciljeva!

Astrolozi preporučuju da u ovom periodu ne kupujete telefone, računare, TV ili kućne aparate, jer su moguće komplikacije i kvarovi u polju tehnologije. Takođe, važne odluke odložite za kraj februara kada Merkur krene direktno.

Budite oprezni - tajne možete gurnuti pod tepih, ali one će se ubrzo pojaviti na površini. Zato budite iskreni i otvoreni, ma koliko istina bila bolna doneće više blagodeti nego laž.

Izvor: Lovesensa