Kada preteramo sa masnom hranom, slatkišima i alkoholom tokom prazničnih dana, tu je spremno opravdanje: "nema veze, kalorije ću brzo da potrošim".

Pre nego što se otisnete put teretane i počnete da trenirate i držite dijetu, proučite svoje telo i saznajte koje vežbe će vam doneti najbolje rezultate.

Vežbom do vitkosti i posle četrdesete: evo koja je tajna Severinog zgodnog tela (FOTO)

Lični trener poznatih lepotica Met Roberts, napravio je kategorizaciju vežbi u zavisnosti od ženske građe. On brine o izgledu glumica i pevačica poput Dženifer Lopez, Ketrin Zite Džouns i Bijonse, a smatra da postoje četiri tipa ženskog tela: kruška, jabuka, peščani sat i cev.

Kruška

Telo: naglašeni bokovi, zadnjica i butine gde se lako nakupljaju masne naslage.

Kada preteramo sa masnom hranom, slatkišima i alkoholom tokom prazničnih dana, tu je spremno opravdanje: "nema veze, kalorije ću brzo da potrošim". Pre nego što se otisnete put teretane i počnete da trenirate i držite dijetu, proučite svoje telo i saznajte koje vežbe će vam doneti najbolje rezultate.

Poznate dame: Bijonse, Rijana, Dženifer Lopez.

Vežbe: Hodanje uzbrdo i trčanje. Treninzi s kratkim i intenzivnim intervalima za donji deo tela, koji sagorevaju kalorije i ubrzavaju metabolizam poput raznih vrsta čučnjeva.

Istopite kilograme za 10 minuta kod kuće: odličan trening za dame koje ne vole teretanu

Jabuka

Telo: vitke noge i uski bokovi. Masne naslage nakupljaju se najviše oko stuka i gornjeg dela tela.

Poznate dame: Ketrin Zita Džons, Melani Grifit, Dru Barimor.

Vežbe: Treninzi u intervalima, kardio-vežbe poput trčanja i vožnje bicikla koje troše kalorije. Napornije i jače vežbe za donji deo tela. Izbegavati vežbe s velikom težinom na gornjem delu tela.

Kako do zategnutog tela i manje kilograma: vežbajte sa Sekom Aleksić!

Peščani sat

Telo: uzak struk, naglašene grudi i bokovi. Nakupljanje masnih naslaga podjednako je po svim delovima.

Poznate žene: Kejt Vinslet, Sofija Vergara, Salma Hajek.

Vežbe: Trčanje, ples i intenzivni kardio-vaskularni treninzi. Oprezno sa ishranom i drastičnim dijetama kako ne biste izgubili prirodne obline.

Zbogom kalorije: kako da izgubite 150 kalorija za 10 minuta (VIDEO)

Cev

Telo: male grudi, uski bokovi i blago naglašen struk.

Zvezde: Tejlor Svift, Kira Najtli, Ema Votson.

Vežbe: Povećani unos belančevina i jačanje mišićne mase. Kombinovanje blagih kardio-vežbi i jačih treninga snage za celo telo, kako bi povećali mišićnu masu.

Izvor: Novosti