Turski maneken i glumac, harizmatični Mehmet Akif Alakurt (37), koji je ženska srca osvojio ulogom neodoljivog Boran-age u seriji "Sila", rešio je da otvori zaista novu stranicu u životu: napustio je glumu i seli se u Brazil gde je kupio farmu na kojoj će da uzgaja konje i pse.

PORČITAJTE JOŠ: Šeherezada i Sulejman ponovo zajedno: najlepši turski par Berguzar Korel i Halit Ergenč opet donose ljubav u domove

Zašto se seli baš u Brazil, još se ne zna, ali su svima manje-više poznati razlozi zbog kojih je odlučio da više ne snima. Šarmantni Mehmet  je, naime, vrhunac popularnosti dostigao u seriji "Sila", a nakon nje su zaređali sve sami neuspesi.

Istorijski sektakl "Fatih" o osvajanju Carigrada neslavno se završio sa četvrtom epizodom. Upućeni kažu da je i glumac delimično kriv za tu propast jer je došao u sukob sa režiserom koji je potom raskinuo ugovor sa producentom. 

Nakon toga je Mehmet dobio glavnu rolu u seriji "Emanet" koja po koloritu podseća na "Silu", ali ipak nije očarala gledaoce i postigla željenu gledanost, pa je završena sa 13. epizodom.

Potom je raskinuo dvogodišnju vezu sa Tugče Vargın i to, kažu, zbog starih problema sa besom koji još nije naučio da kontroliše, zbog čega se malo ko i usuđuje da mu ponudi posao.  

PROČITAJTE JOŠ: Lepa Džanan uz turskog glumca Halita Ergenča: otkrivamo ko je nova ljubav sultana Sulejmana

"Ne pitajte me za posao", rekao je novinarima Mehmet. "Sve drugo možete, ali o serijama, filmovima i novim snimanjima nikako.

To je daleko od mene. Napustio sam glumu. Karakteri koje sam tumačio i moja profesija ostali su samo na filmskoj traci što se mene tiče".


#MehmetAkifAlakurt

A photo posted by Mehmet Akif Alakurt Fans (@maafans) on Jul 17, 2015 at 3:06am PDT

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa