Proslavljena glumica Milena Dravić nije se osećala dobro pola sata pre izlaska na scenu, pa je intervenisala i Hitna pomoć.

"Milena je doputovala u Beograd iz Vrnjačke Banje, gde boravi sa suprugom Draganom Nikolićem, samo da bi odigrala predstavu. 

Bila je bleda kao krpa.

Petar Benčina i Slobodan Ćustić pritekli su joj u pomoć. 

Neko je pozvao Hitnu pomoć. Lekari su je pregledali, dali joj terapiju i posle toga ustanovili da joj je pritisak stabilan, kao i vitalni parametri. Ne bi dozvolili da igra predstavu da je kolabirala", kaže izvor.

VIŠE: Milena Dravić - najvoljenija srpska glumica

Da se Milena osećala loše samo dan pred 75. rođendan, potvrdio je upravnik BDP Slobodan Ćustić.

"Mileni je pozlilo zbog Draganove bolesti, što se brzo pročulo. To je žena koja je izdržala muke poslednjih godina zbog zdravstvenog stanja svog supruga. Tražila je da doktori sačekaju i kraj predstave za svaki slučaj. Izašli smo samo na jedan poklon da bismo nju oslobodili obaveza. Predstava će se igrati i dalje", kaže Ćustić.

I Petar Benčina nam je potvrdio da se njegova partnerka na sceni nije osećala najbolje. "Milena je predstavu odigrala do kraja. Dobro je, što je i najvažnije", kazao je Benčina. 

Inače, predstava "Harold i Mod“ prvi put je odigrana je u BDP dva meseca posle izvođenja na Brodveju, 23. marta 1980. godine u režiji Paola Mađelija. U glavnim ulogama bili su Tatjana Lukjanova i Milan Erak. Posle njegove smrti, Harolda je igrao Slobodan Beštić, a predstava je bila na repertoaru do 2003, kada je preminula Tatjana Lukjanova. Milena je zaigrala u predstavi 6. juna 2010, kada je obnovljena u režiji Milana Karadžića.

Inače, posle lekarskih intervencija u Beogradu i nekoliko meseci provedenih u Kliničkom centru Srbije i na Vojnomedicinskoj akademiji, Dragan Nikolić otputovao je u Vrnjačku Banju zbog oporavka i rehabilitacije. Sa Gagom, u zasebnom apartmanu jednog hotela sa pet zvezdica, smeštena je i njegova supruga Milena. Glumcu veoma prija boravak u Banji i polako se oporavlja od operacije i teške bolesti.

Izvor: Kurir