Milton Blek je poznati australijskiastrolog i prognostičar koji je do sada davao tačne i precizne prognoze o svetskoj politici i ekonomiji. Njegova predviđanja su zapanjujuće tačna, a mi vam u nastavku donosimo šta je to Blek predvideo za 2018. godinu.

PROČITAJTE JOŠ: GODIŠNJI HOROSKOP ZA ZDRAVLJE: evo kakva nas sudbina prati na polju zdravlja u 2018. godini

Nema sumnje da će 2018. godina da uđe u istoriju zbog političkih i ekonomskih dešavanja u ovoj dekadi. Pet pomračenja koja će se odigrati tokom godine, tri solarna i dva lunarna, imaće veliki uticaj na glavne globalne, monetarne i sigurnosne trendove, a uz mnoštvo planetarenih aspekata tokom ove godine, desiće se velike promene u organizaciji Ujedninjenih nacija, političkih vođa, vladinih politika, berzi širom sveta, ali i u drugim oblastima i sferama života. 2018. godina bi se trebala pokazati kao godina ispunjena avanturističkom, progresivnom, finansijski stabilnom godinom.

Posmatrajući globalni horoskop, februar, mart, april, maj, juli, avgust i novembar će biti mnogo izazovniji od drugih meseci. Nema striktnih i pouzdanih naznaka o početku trećeg svetskog rata, o finansijskoj i berzanskoj krizi – upravo suprotno. Osim kritičnog razdoblja gde će se produžiti sankcije i politički neredi u Severnoj Koreji i na Bliskom Istoku sve će da bude pod kontrolom. Što se tiče globalnih pregovora, trgovinskog i monetarnog restrukturisanja, ove godine, bgledano, sve će biti pozitivno.

Uspostaviće se sigurna ekonomska ravnoteža, te će se stvoriti kontinuirano i poboljšano blagostanje i u godinama koje slede. Rusija, Kina i Indija će i dalje rasti te će postati svetske finansijske sile. Tokom 2018. godine SAD i Australija će imati koristi od smanjenja poreza, što će unaprediti proizvodnju, povećati zaposlenost i plate radnika. Kada je reč o Bitkoinu, inesticijama i njegovoj tržišnoj vrednosti, treba biti veoma oprezan, jer su moguće malverzacije i kriminalne aktivnosti koje će da budu u vezi sa ovom valutom.

Kliknite OVDE za nastavak horoskopa!

PageBreak

Gledajući američki horoskop, Trampova administracija će napraviti konstruktivne promene koje će da dovedu do rasta ekonomije, posebno u privatnom sektoru, proizvodnji, poljoprivredi i vojsci. Tramp će biti odlučniji u svojim namerama da stimuliše američku ekonomiju. Najteži i najizazovniji period za Trampa biće od maja do novembra 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ: GODIŠNJA NUMEROLOGIJA PREDVIĐA BUDUĆNOST: evo kakva nas sudbina očekuje u 2018. godini

Severna Koreja će i dalje biti trn u oku Americi, naročito u periodu april - jun, kada će Tramp i dalje napadati i pretiti severnokorejskom vođi Kim Džon Unu. Iako će Kim nastaviti sa testiranjem projektila dugog dometa i nuklearnog naoružanja, nema indikacija da će se desti neka velika kriza.  Posmatrajući horoskop Kim Džon Una, jasno se vidi da će on biti pun frustracija i nervoze, jer će se svetske sankcije itekako osetiti u njegovoj zemlji. Kineski horoskop pokazuje veću saradnju sa zapadnim narodima.

Tokom cele godine, imaćemo mnogo neobičnih i promenljivih vremenskih obrazaca, seizmičkih i vulkanskih aktivnosti, kako u severnoj tako i u južnoj hemisferi. Očekuje se niz ozbiljnih zemljotresa, visokih plima, ekstremno hladnih i vrelih perioda, jakih kiša, snega, poplava, klizišta, šumskih požara, suše i ostalih prirodnih katastrofa.

Za vreme boravka Saturna u Jarcu naredne dve i po godine, i Urana u Biku narednih osam godina, ljudi će shvatiti da se svet u kojem živimo menja, te da vremenski ciklusi i klimatske promene imaju veliki uticaj na nas i da je to što se dešava sa klimom proces koji se i pre dešavao.

Zemlje koje su astrološki ranjive zbog političkih nereda, privrednog i finansijskogpada, imigracije, lošeg upravljanja, problema sa izbeglicama, krijumčarenjem ljudi, pokušajem atentata, nemira, štrajkova, vremenskih katastrofa i terorizma su Irska, Nemačka, SAD, Tanzanija, Libija, Sirija, Liberija, Mikronezija, Irak, Iran, Mozambik, Somalija, Madagaskar, Velika Britanija, Slovačka, Jemen, Češka, Meksiko, Argentina, Gvatemala, Brazil, Kolumbija, Kostarika, Bolivija, Albanija, Sierra Leone, Butan, El Salvador, Francuska, Uganda, Južna Afrika, Niger, Vatikan, Singapur, Australija, Mađarska, Brunej, Kambodža, Novi Zeland, Danzig, Bangladeš, Nepal, Peru, Biafra, Gvatemala, Indija, Pakistan, Malezija, Island, Saudijska Arabija, Nigerija, Grčka, Zimbabve, Rusija, bivša Jugoslavija (sa naglaskom na južnu sprsku pokrajinu Kosovo i Metohiju), Japan, Venecuela, Oman, Mali, Cape-Verde-ostrva, Luksemburg, Malta, Portugal, Kenija, Maldivi, Tajland, Severna i Južna Koreja.