U petak, 24. novembra Merkur u Strelcu u kvadratu je s Chironom u Ribama. Mesec u Vodoliji u kvadratu je s Jupiterom u Škorpiji. Ta mešavina različitih elemenata mogla bi prouzrokovati promene raspoloženja. Dan je zanimljiv, kaže astrolog Gregory Scott, jer biste mogli naći skrivene informacije, naročito ako se bavite istraživanjem. Merkur u Strelcu omogućava da odete dalje nego što biste to inače uspeli.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop za vladavinu Strelca: šta nam zvezde predviđaju za ljubav, posao i zdravlje (do 22. decembra 2017. godine)

To je odličan dan da saznate više o nekome u svom životu za koga niste sigurni postoji li veza između vas tako da s tom osobom popričate i tokom razgovora dođete do informacija koje vas zanimaju. Dan je povoljan za takve razgovore jer je naglašen intelektualni aspekt, a ne emocionalne reakcije pa se nećete osećati razočarano ili odbačeno u slučaju da stvari ne budu u skladu s vašim očekivanjima.

Merkur u Strelcu u subotu je u trigonu s Uranom u Ovnu - kombinacija ta dva znaka govori o načinu na koji komunicirate i mislite. A u ovom ste slučaju "odmah pet milja ispred svega, jednostavno projektujte sebe u budućnost", kaže astrolog Gregory Scott. Mesec je u Vodoliji je u trigonu s Marsom u Vagi, a u kvadratu s Venerom u Škorpiji. Mesec i Mars u zračnim znakovima malo ublažuju intenzitet škorpionske Venerei omogućuju da se vidi i gledište druge strane, što može biti od pomoći. Mesec je u sekstilu s Uranom u Ovnu i Merkurom u Strelcu.

U subotu biste mogli doživeti jedan od onih trenutaka kad poželite nešto da uništite, posebno neku vezu, upozorava G. Scott. "Krivci" su za to Uran, koji je u Ovnu poput buldožera, i Mars, koji se u Vagi oseća frustrirano jer neprestano mora pristajati na kompromise, imati na umu gledišta drugih ljudi i biti obziran. Do određene će mere to pokušati ublažiti Mesec u Vodoliji podstičući vas da razmislite  o dugoročnim posledicama takvog čina.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak horoskopa za vikend!

PageBreak

Ali, u svakom slučaju, emocije će u subotu biti intenzivne, biće dosta kompromisa, nećete znati da li ste u pravu ili u krivu, je li kompromis u redu ili nije, gde treba povući granicu da nekome niste otirač ili pak da niste arogantni i sebični... Ponekad se treba zauzeti za sebe, a ponekad malo popustiti, ali u danima kao što je ova subota teško je proceniti šta od toga treba učiniti. I upravo zbog toga, kao i uz prisutnu napetost, mogli biste odlučiti "pritisnuti crveni taster" i gledati kako sve razara eksplozija.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO ŽENA NA SVETU NE DOŽIVLJAVA ORGAZAM: Najvažniji savet za bolji seks

Nedelja je, srećom, potpuno drugačija. Mesec ulazi u Ribe, koje su puno sklonije opraštanju i žrtvovanju te slušanju svog srca umesto analiziranja i potpuno povezane s tim kako se osećaju drugi ljudi. Taj je Mesec u kvadratu sa Suncem u Strelcu. Venera u Škorpiji u trigonu je s Chironom u Ribama te Jupiterom u Škorpiji. "Ovo je dan osećanja", kaže Gregory Scott. Budući da ćete u nedelju biti puno "mekši" nego u subotu, to je dobar dan za mirnuraspravu o onome o čemu imate potrebu da govorite, posebno ako je nešto eskaliralo prethodnog, eksplozivnog dana. "Možete biti otvoreni i iskreni i popraviti stvari, čak i naći neko rešenje", kaže astrolog.

Dani kao što je subota ponekad su potrebni radi promene i pomicanja s mesta jer neke stvari izađu na videlo - u nedelju o tome možete mirno raspraviti - i to može biti pozitivno, kao podsticaj da se nešto popravi ili pak da se završi jer je postalo jasno da nešto više ne funkcionišu i da to nema smisla održavati. A ako se pak stvari ne budu razvijale prema vašim očekivanjima, pogotovo ako ne uspete da dođete do rešenja - jer druga osoba to ne želi ili je zatvorena, ili je pak situacija potpuno izvan vaše kontrole - imajte na umu šta možete, a šta ne možete kontrolisati.

Inače će vaša emocionalna reakcija na to biti snažna i teška - šta je s Mesecom u osetljivim Ribama jako teško podneti jer biste bes koji osećate prema drugoj osobi mogli okrenuti protiv sebe te se okrivljavati zbog vlastite reakcije i onog što ste rekli drugoj osobi. A od toga je samo korak do depresivnih misli kako niste dobri u vezama, da ste za sve sami krivi i sl., upozorava G. Scott. "To je pogrešna percepcija i to je jednostavno bes okrenut prema vlastitoj nutrini", dodaje i savetuje da u nedelju nipošto ne insistiramo na razgovoru i razjašnjavanju s nekim ko to odbija.

Izvor: Sensa klub