Zašto je bitno posvetiti posebno pažnju Merkuru koji će uskoro biti retrogradan? Pa Merkur je čovek koji misli, a od naših misli zavisi nam sve nadalje. Ne kaže se uzalud "Kakve su ti misli, takav ti je život"

PROČITAJTE JOŠ: Veliki zdravstveni horoskop za avgust 2017. godine: mesečne astro prognoze za zdravlje

Planeta Merkur predstavlja način na koji razmišljamo, kako formiramo misli, koje su nam namere. Kada dođe do retrogradnosti ova planeta donosi na globalnom nivou jedan ulazak u lavirint, gde smo već bili, naročito se to odnosi na naše misli i zato u ovom periodu nije pametno da se igramo sa mislima i odlukama.

Treba ostaviti misli da miruju, želje da se odlože za neko drugo vreme, a pošto je Merkur planeta koja govori o našem načinu komuniciranja, onda ovo svakako nije vreme za svađe i rasprave.

Ova retrogradna energija Merkura donosi mnogo potencijalnih nevolja, nerazumevanja u komunikaciji, nesporazuma i mnogo toga što je jasno postaje konfuzno.

Saveti za sve znakove tokom retrogradnog Merkura:

- ne treba nigde žuriti i za sve treba ostaviti vremena, posebno kada su u pitanju neke bitne odluke koje se ne mogu odložiti. Ovo posebno važi za Device i Blizance jer njihov vladar je Merkur i njegov uticaj će baš oni najviše osetiti i to naročito posle 10. avgusta pa sve do kraja meseca.

Šta vas još očekuje za vreme retrogradnog Merkura - pročitajte OVDE!

PageBreak

- svaki razgovor, svaku poruku, papir ili dokument koji ćete pisati ili potpisati, treba dobro proveriti. Šta ste rekli ili šta ćete reći, na koji način, koje reči ćete napisati, jer sve može da se izokrene i pogrešno protumači. Ovo posebno važi za promenljive znakove: Device, Blizanci, Ribe i Strelčeve (oni koji su rođeni u ovim znacima, ali i oni koji imaju podznak u ovom znaku)

PROČITAJTE JOŠ: Veliki finansijski horoskop za avgust 2017. godine: mesečne astro prognoze za novac i posao

-pogledajte kome šaljete sms, poruku, mejj, proverite adresu ili sadržaj poruke

-obratite pažnju na telefone, može lako da dođe do gubitka telefona ili mogućih kvarova na uređajima

- obratiti pažnju na sve što čujete jer lako možete nasesti na provokaciju i tračeve, jer nas okružuju dezinformacije. Posebno se odnosi na osobe koje su u žiži javnosti tokom avgusta ili imaju neki vid javnog nastupa, usmene ispite...

- ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo, posebno kada su u pitanju poslovni pregovori ili sve ono što se dogovara posle 13. avgusta.

-ako idete na put proverite pasoše, papire

- ne savetuje se da u ovom periodu kupujete novu tehniku, bilo šta što ima veze sa telefonima, kompjuterima, knjigama, sačekajte septembar za takve odluke

Šta vas još očekuje za vreme retrogradnog Merkura - pročitajte OVDE!

PageBreak

A šta je zapravo retrogradno kretanje ili sama reč retrogradnost? To je svakako kretanje unazad, energija koja nas koči, koja nas sputava, energija koja po astrološkom tumacenju karme, ima veze sa karmičkim dugovima. Takođe, ona ima veze sa 12 poljem, upravo polje koje govori o karmickim dugovima i zadacima.

Ako se dese neke stvari koje su nepredvidvljive i ako vas tok vaših misli iznenadi, to je sve posledica ovog Merkura, tako da je jako bitno da se uspori. Merkur je planeta kretanja, pa kada je već on krenuo unazad, moramo i mi sami da obratimo pažnju na nase kretanje, fizičko i psihološko. Najbolje je pronaći način za resetovanje misli - meditacija.

PROČITAJTE JOŠ: Horoskop za letnju ljubav i veću zaradu: evo kakvu sudbinu donosi Venera u Raku

Ovnovi mogu da se opuste uz neku fizičku aktivnost ili uz neke dobre i kvalitetne planove u vezi posla. Bikovi se mogu opredeliti da srede svoj životni prostor, možda da češće borave u prirodi i u šetnji koje im prijaju. Za Blizance je ovo period kada se ne savetuje da se mnogo posvećuju drugima, već je najbitnije da sačuvaju svoj unutrašnji mir. Rakovi će se baviti porodicom i organizacijom porodičnog budžeta i planovima za posao. Rakovi uvek pronađu sa čim da se okupiraju.

Za Lavove koji slave sada rođendane, bilo bi dobro da preispitaju emotivne odluke, jer ce ih neke osobe i neki događaji vraćaju u prošlost. Devicama je već dovoljno otežano zbog ove retrogradnosti, pa moraju da obrate pažnju na sve moguće aspekte svog života. Vage će biti usmerene na ljubav, a Škorpije će morati da budu manje isključivi, a više da pokažu osećaj objektivnosti.

Strelčevima ovo nije nimalo lak period za donošenje odluka, tako da sve što moraju da odluče, nek bude ostavljeno za kraj avgusta. Jarčevi će biti smireniji jer će njima najviše od svih znakova odgovarati ova retrogradnost, jer su oni jedini znak koji uz svoj Saturn vole da se vraćaju unazad. Za Vodolije nimalo lak period, stoga njima se savetuje da budu što više opušteniji i da prihvataju stvari onakve kakve jesu. Ribama se savetuje da obrate pažnju na snove jer mogu imati jako bitne snove i poruke.

Tekst: Nena Janković

Izvor: Lovesensa