Sada su dve vatre u vazdušnom znaku (Sunce i Mars u Blizancima) aktiviraju mentalni deo, pa će biti više priča, ali i razmišljanja. Sunce u Blizancima budi radoznalost, želju za novim informacijama i pričama. Uglavnom će i biti takav period, pa ga dobro iskoristite. Upišite se na neki seminar, na dodatne časove, raspitajte se o svemu što ste želeli da saznate o poslovima ili novim projektima koje planirate da započnete, jer ćete u ovom periodu dobiti najbolje informacije.

PROČITAJTE JOŠ: HOROSKOP UPOZORAVA ZALJUBLJENA SRCA: šta nam donosi vladavina Blizanaca (od 22. maja do 21. juna 2017. godine)

Prvog i drugog dana sa Mesecom u znaku Ovna, dobro bi bilo započeti sa nekim novim stvarima, sportom ili sličnim aktivnostima. Tranzitom kroz ovaj znak, Mesec će praviti aspekte sa Venerom, Jupiterom, Marsom i Uranom. Prvog su dana Venera i Jupiter aktuelni (Mesec konjunkcija Venera, opozicija Jupiter) pa će glavne teme biti ljubav, finansije i lepota. U ljubavi će vladati strasti, a i mnoga će se slobodna koketiranja javiti. Jupiter je megaloman, pa će u svemu preterivati, zbog toga izbegavajte kupovine, jer ćete sigurno potrošiti više nego što ste planirali, a kada je ljubav u pitanju, tu se možete opustiti, Venera vlada tim poljem i vrlo će biti blagonaklona.

Na samom početku sedmice, neke se nove ljubavi mogu započeti, novi interesantni susreti, kao i neočekivani i neplanirani preokreti. Bićete skloni promeni mišljenja, ali činite to jedino ako ste shvatili da neke stvari ne želite ili vam ne prijaju. Ništa nije greh i ništa nije sramota ukoliko osećate da vam to ne prija, ma koliko vaši stavovi i mišljenja bili dijametralni. Očekuju vas prijatna iznenađenja na putu, zato otputujte ili napravite neki izlet, kratku šetnju ili posetu.

Sreda i četvrtak su nešto mirniji, Mesec u znaku Bika, plodan je, čulan i voli uživanja. Nećete imati onu vatru kao prvih dva dana, u kojima ćete želeti sve, sada i odmah (Mesec u Ovnu) i onako kako ste samo vi zamislili. Tako ili nikako. Sada je stvar posve drugačija.

Šta vas očekuje za buran vikend - otkrijte na sledećoj strani! 

PageBreak

Zemljana energija Bika, umiriće vas, usporiće vas, smanjiće strasti i vatru, ali javiće se drugačiji osećaji i jake čulnosti. Prolazeći kroz znak Bika, Mesec će praviti dobre aspekte sa Neptunom, Merkurom i Plutonom, pa vam se mogu javiti rešenja o promenama na koje ste dugo čekali i planirali. To mogu biti vrlo konkretna rešenja, zato obratite pažnju na misli tih dana kao i na snove jer se baš kroz njih mogu javiti određeni odgovori i rešenja (Mesec sekstil Neptun). Naučite da ih tumačite.

PROČITAJTE JOŠ: Nedeljni horoskop za period od 21. do 28. maja 2017. godine: sedmica koja rešava PROBLEME i sprečava STRES

Povucite se malo i zaronite u tišinu. Ne započinjite nikakve poslove, jer je Mesec jako blizu Sunca i neće govoriti o rastu, iako je znak Bika vrlo plodonosan, ovo je vreme u kojem materija opada, nestaje, smanjuje se. Pa ako je to ikako moguće, post je jako dobar ili vreme za započinjanje nekih stvari od kojih želite da se odreknete ili koje želite da umanjite. Početak dijete je idealan, samo ukoliko niste od oniih koji posebno reaguju na Mesec u Biku u smislu hrane i jake potrebe za slatkim užicima.

Od petka je Mesec već u rastu, ali i dalje to vreme ne pruža nikakve konkretne odgovore ili informacije, jer je Mesec još uvek blizu Sunca, a od Sunca se nekad može i oslepeti, ali daje mogućnost nekih odgovora, odluke.

Odluke svakako jer je ovo Mesec koji ne miruje i ne ćuti (Mesec u Blizancima). Četvrtak, petak i subota biće vam obeleženi raznim susretima, kontaktima i komunikacijom. Bićete stalno u pokretu, koliko god se trudili sve da završite i konačno odmorite, to se neće dešavati, jer će se uvek iznova i iznova nove obaveze javljati. Iako su Blizanci sposobni i spretni da uvek rade dve ili više stvari odjednom u jednom trenutku se zamore ili zabune.

Svega kod njih ima, ali obično ako su poslovi u pitanju ili obaveze koje „moraju" da završe onda se umore ili bolje rečeno „smore", što odlično opisuje stanje blizanačkih tipova kada ih zatrpaju obaveze koje „moraju" da završe. Ne vole oni odgovornost i ne vole sve što ih obavezuje, ograničava, uslovljava. Oni mere vreme kao neograničeno, prostor kao beskonačan, a mesto kao slobodu. Jednim delom i vi možete osetiti energiju nekoga čija duša celi život živi ovu priču.

Ali ako se umorite od akcije i leta, čeka vas nedelja ili tačnije subota popodne, kada Mesec menja znak i ulazi u svoje sedište, znak Raka. Ako niste od onih tradicionalnih tipova, koji moraju svake nedelje na nedeljni porodični (Mesec u Raku) ručak, onda sebi napravite divnu intimnu atmosferu i zaljubite se u glavne junake nekog divnog ljubavnog romana. Ako niste tip koji rado čita, onda šetajte. Otiđite do obližnje reke i udahnite miris vode, upijte valove te moćne sile koja sa sobom nosi mnoge događaje, mnoge priče, suze,radosti i susrete. Neka i vama odnese ono što boli, a neka ostanu samo lepa sećanja i uspomene.

Izvor: Profesionalna astrologija