Mesec i Sunce su u suprotnim znacima u periodu punog Meseca na 11 stepenu ovog puta: Mesec je u Strelcu, a Sunce u Blizancima i oba svetla će biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama.

Pun Mesec u Strelcu donosi pojačanu napetost, nemir, neodlučnost, zablude, neistine, obmane u nekim slučajevima, ali ovoga puta i više konfuzije, sumnje, nejasnoće, emotivne osetljivosti, a u pojedinim slučajevima i razočarenje. Zato budite oprezni i ne ukazujte olako poverenje drugima. Nastojte da ne žurite, posebno kada je reč o saobraćaju.

Kako je u pun Mesec u Strelcu, vatrenom znaku pod uticajem Jupitera koji je promenljive prirode, najviše promena će biti u oblastima vladavine ovog znaka. A to znači - u polju viših znanja, obrazovanje, fakulteta, vere, morala, dalekih putovanja, inostranstva, stranaca, filozofije, religije, etike. Jupiter je u Lavu i podržava uspeh i potrebu za dokazivanjem.

VIŠE: Mesečni horoskop za jun 2015. godine

Pun Mesec dovodi do kulminacije i do velike energije, ali koja može da bude rasuta na više strana. Najbolje ćete je iskoristiti ako budete aktivni i usmerite je u jednu stvar, ka jednom cilju. Već od 31. maja do 1. juna do 18 sati dobro je neke stvari korigovati, vršiti smele izmene i dopune. Nakon toga biće vam teže da to učinite. Emocije se ne mogu tako lako obuzdavati, a strasti i nemir rastu. Posebno što će Mesec 2. juna ući u opozciju sa retogradnim Merkurom, pojačavajući nemir i nervozu i otežavajući komunikaciju. Lako može doći do konflikata i nerazumevanja tog dana, i to u pre podnevnim satima, između 10 i 12 časova. Tada nastojte da budite obazrivi u saobraćaju i komunikaciji. Budite oprezni što više možete, a ako ste u mogućnosti, izbegavajte vožnju i putovanja. Ne ulazite u konflikte ako ne želite da se iznervirate i posvađate. Ovo posebno važi u večernjim i noćnim satima, kada će pun Mesec biti u opoziciji sa Marsom u Blizancima. U tom periodu lako može doi do ekscesa, žešćih konflikata i u retkim slučajevima i povređivanja.

Kvadrat s Neptunom opominje na oprez

Ako vam je pun Mesec u petoj kući, može da vam donese neke dileme i probleme u vezi s decom, posebno ako imate dete na studijama ili tek treba da upiše fakultet, pa je pred većom promenom u životu. Ako već studira, moguće su napetosti, sumnje, neizvesnosti i zbrke u vezi s polaganjem ispita. Moguće je nestrpljenje, nemir, pa i nerazumevanje. Moguće je da osetite i sumnju u voljenu osobu, ako vam je pomračenje u petoj kući, a vi ste u romantičnoj vezi.

VIŠE: Bikovima zanos za pamćenje, Vagi ostvarenje životne želje: gde vas čeka ljubav u junu 2015. godine

Ako je pomračenje u sedmoj kući, mogu se pojaviti i neke moralne dileme u vezi s vašom ljubavnom vezom. Takođe, i tu su moguće sumnje u voljenu osobu.

Ako je u pomračenje u četvrtoj kući, onda u porodici može biti više napetosti: moguć je nemir zbog dolaska nekog člana porodice, koji treba da se vrati kući, doputuje, ili otputuje negde. Sumnji može biti i u porodici.

U čemu treba da budete naročito oprezni, pročitajte na sledećoj strani...

PageBreakKako je pun Mesec u znaku koji se tiče obrazovanja, očekujte napetosti na prijemnim ispitima i kod upisa na fakultet, ali i u školama. Moguća su nerealna očekivanja i lažne nade zbog kvadrata s Neptunom ili ljutnje i konflikata zbog opozicije sa Marsom. Ovo je vreme kada će biti mentalnog naprezanja, unutrašnjih nemira, rasejanosti, pomalo kod nekih i pogubljenosti, posebno kod onih koji energiju rasipaju na više strana, na više predmet u učenju ili na višestruku komunikacju, jer je dispozitor pomračenja Meseca Jupitera u Blizancima, koje donosi višestrukost i raznovrsnost.

VIŠE: Astrologija sreće: koji horoskopski znaci su srećne ruke, a od kojih novac beži

Savet: dobro je u narednih dva dana biti pribran i obazriv u izražavanju i interpretiranju naučenog i u komunikaciji. Nemojte reagovati ishitreno. Rasejanost je moguća, pa nastojte da se što više usredsredite na ono što radite, ali i da se više opuštate i odmarate. Važno je da se svi oni koji su izloženi većim mentalnim naporima i dovoljno odmaraju i spavaju, a ne da izlaze i iscrpljaju se još više, što može nepovoljno da deluje na mentalno zdravlje.Slobodno se više krećite 1. juna preko dana, a već od večernjih sati istog dana, kao i tokom 2. juna, budite obzrivi i smanjite aktivnost i komunikaciju na najneophodnije.

Na putovanjima treba biti nešto više oprezan, a dobro razmisliti da li da uopšte putujete sada, ili da odložite putovanje za koji dan što bi - ako je moguće, bolje bilo. Ovaj pun Mesec je u znacima koji su vezani za saobraćaj i putovanja, pa je pažnja nužna. Ako ste vozač, posebno pazite na vlažno vreme i klizav kolovoz, zbog kvadrata sa Neptunom. Nemir i rastresenost nepovoljno deluju i u saobraćaju.

Moguće je povećna sklonost ka raznim begstvima od stvarnosti kao načinom da se ode od problema koje imate u sredini u kojoj ste.

Moralnih dilema biće više. Neki će biti skloni bekstvu od stvarnosti, ali svima se preporučuje oprez, opuštanje, meditacija, uživanje u relaksirajućoj muzici.

VIŠE: Astrologija sreće: koji horoskopski znaci su srećne ruke, a od kojih novac beži

Dobro je da jačate veru u sebe i nađete vremena da se posvetite sebi kako bi ste se bolje psihički osetili, smanjili nemir i napetost i mogućnost konflikata i nesporazuma sa drugima. Bolje je biti pasivan i oprezniji u radu, kretanju i saobraćaju.

Da bi ste se bolje osećali treba da pijete manje tečnosti, da jedete čvrstu hranu, posebno mahunarke, da izbegavate slatko, sokove, voće, povrće i više se opuštate. Najvažniji su vera i optimizam da će sve proći dobro i da se sve menja i ne traje dugo. Sa takvim stavom i sa željom da se nadvladaju neprijatnosti možemo sami sebe da kontrolišemo, pa ćete moći i da nadvladate negativnosti i pretvorite ih u nešto pozitivno i dobro za vas. Pokušajte da pobedite suprotnosti, a ako to ne možete, onda se bar na kratko povucite od svega i ne ulazite u izazove.

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović