Preko noći je postala najpoznatija tetka na celom Balkanu pa i šire, tejzoš, kako je od milošte zove njena sestričina, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: BALI-BEG DRASTIČNO PROMENIO IZGLED, A ŽENE SU ODUŠEVLJENE: pogledajte kako sada izgleda turski glumac Burak Ozčivit

Pogađate, reč je o turskoj seriji “Istanbulska nevesta” u kojoj otkačenu Surejinu tetku igra glumica Neslihan Jeldan (49). U početku je izgledalo da je to sporedna i manje važna uloga, ali kako serija odmiče, tetka postaje sve važniji lik, a sa Farukovim vernim prijateljem i saradnikom Akifom u svaku epizodu unosi komične i vedre elemente.

“Godinama sam želela da postanem tetka i želja mi se ispunila“, kaže Neslihan. “Postadoh to i zvanično. Sada me na ulici čak i stariji od mene zovu tetka. Nekada mi je čim čujem tu reč na pamet odmah padala stara, punačka i nehajno obučena žena, ali danas me takve misli ne muče“, smeje se šarmantna glumica. 

Ne smeta joj, kaže, ni što u poslednje vreme ne diže glavu od posla.

“Igram u dve pozorišne predstave, snimam seriju, član sam jednog takmičarskog žirija. No, nije uvek tako. Ima perioda kad mesecima sedim i ništa ne radim. Za ovaj tempo sam se molila i eto, to mi se ispunilo”, objašnjava i dodaje da u životu otvoreno pokazuje osećanja. Međutim, ako joj se neki muškarac dopadne, uradi sve što može da mu to ne pokaže, naprosto podigne zid prema njemu. “Ti mi se ne dopadaš pokazujem celim stavom, čak ga i ne gledam u lice, a u meni sve gori”. 

To je zapravo najviše što kaže o svojoj intimi. Zna se još i da je razvedena, samohrana majka jednog Aslana, slatkog dečačića od desetak godina i da sve slobodno vreme najradije provodi s njim.

Kliknite OVDE da pročitate tajne iz života turske glumice!

PageBreak

“Ja sam sinu i otac i majka. Moje fotografija na društvenim mrežama mnogi komentarišu sa ‘divna si, čudesna majka‘. A ja sam samo obična majka. Želim najbolje za svoje dete, sve majke to žele. Ali kad sam postala majka, promenila sam se za 180 stepeni. Sve mi se potpuno promenilo: hrana, piće, odeća, karakterne osobine, pogled na svet… Majčinstvo je najlepši i najteži posao na svetu. Zato sam sigurna da svi koji su u braku ne moraju da imaju decu, već samo oni koji imaju hrabrosti da odgaje ispravnog čoveka. Ma, mnogo težak posao”, obrazložila je svoje stavove u jednom intervjuu.

PROČITAJTE JOŠ: ZAKLETI TURSKI NEŽENJA RASPLAKAO ŽENE NA INTERNETU: evo šta zgodni glumac Kenan iz serije "Ezel" sada kaže o ljubavi i braku

Neslihan ima i jednu veliku strast – kuvanje, pa rado gostuje u kulinarskim TV emisijama kojih u Turskoj ima mnogo, a i na društvenim mrežama rado deli recepte i savete. Tako je ispod jedne fotografije nehajno dodala da u medaljone od tikvica doda malo mlevenih oraha te im time neverovatno pojača ukus.

Kuvanja se prihvatila sa 17 godina jer joj je otac dugo bio bez posla pa je majka morala da zaradi za izdržavanje porodice.

“Kad sam bila mala, verovala sam da moja mama divno kuva. A onda sam je prestigla jer se ona zaustavila na nekom nivou dok sam ja nastavila da istaržujem. Zainteresovala sam se za internacionalna jela čiji su ukusi sada i mojoj kuhinji. Kad god sam u inostranstvu, u potrazi sam za lokalnim specijalitetima. Ali to radim i u Istanbulu. Kad ono što spremim nije po očekivanom ukusu, baš se rastužim. I moj sin je povukao tu crtu na mene, i on je zainteresovan za hranu.

Neslihan kaže da nije vegeterijanka, ali da ipak na trpezi češće ima jela od povrća.

“Ne volim da spremam jela s mesom. Okrenuta sam povrću i žitaricama. I trudim se da kupujem samo najkvalitetnije namirnice. Zato već godinama odlazim na jedno imanje i tamo nabavljam sve: povrće, voće, mleko. Sir, kefir, kiselo mleko i druge mlečne proizvode pravim sama kod kuće. Tako da u velike markete ne zalazim. I o hrani bih mogla satima da pričam”, objašnjava glumica kojoj se slava nasmešila u petoj deceniji, ali na kojoj se godine uopšte ne vide.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & srečna