Prirodna boja i dezen drveta sami po sebi su umetnost! A ako dizajneri uspeju i da sačuvaju taj dah prirodnosti u urbanom ambijentu, dobijamo enterijer za divljenje!

PROČITAJTE JOŠ: Čemu služi FIOKA ispod rerne: šta vi držite u šporetu, a šta je predviđeno

"Shoko design" je poljska kompanije čija je ideja vodilja da svaki dizajn enterijera treba da poseduje jedinstvenu umetničku crtu. Predstavljamo vam osunčan stan za mladi par od koga je ova kompanija napravila pravo remek delo! 

Predivan osvetljen stan na fotografijama dom je mladog para i njihova veselog psa i prostor je u kojem je teško biti loše raspoložen. Stan je podeljen u dva dela - veliki prostor dnevnog boravka u kojem se nalazi divna trpezarija i trendi kuhinja, kao i privatni prostor tople spavaće sobe. Osnovne boje koje su prisutne u stanu su smeđa boja drveta, siva boja vidljiva u brojnim detaljima, crna i bela, kao i zelena koja oživljava neutralnu paletu.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Inspiracija za uređenje doma: dvosoban stan u nežnim bojama

Glavna stvar u stanu je veliki zakrivljeni zid u staklu. Kuća u kojoj se stan nalazi je pod takvim uglom da vlasnicima pruža pogled na celu rasktsnicu. 

PROČITAJTE JOŠ: Idealan dvosoban stan od samo 38 kvadrata

Hodnikom se dolazi do spavaće sobe koja privlači pažnju površinom zida iza kreveta. Ceo zid je  obložen pravilnim drvenim kvadratićima koji svojim prirodnim šarama i nepravilnim načinom na koji su postavljeni stvaraju dinamičnu površinu koja deluje kao ukras.

KAKO IZGLEDA SPAVAĆA SOBA I KUPATILO U OVOM FANTASTIČNOM STANU ZA DVOJE POGLEDAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

Ceo bočni zid prekriven je ugradnim belim ormarima u kojima vlasnici odlažu odeću i stvari. Krevet je udoban, s mekim sivim zaglavljem i detaljima zelene boje.

Efektne površine ormana naglašene su uskim lajsnama, a moderan izgled postignut je i činjenicom da nigde ne primećujete ručke.

PROČITAJTE JOŠ: Uređenje dvosobnog stana: kako da bojama uvećate prostor (FOTO)

Umesto noćnih ormarića vlasnici su pored kreveta smestili stolice na sklapanje, što je praktično rešenje s obzirom na to da ih se uvek možete iskoristiti kao dodatno mesto za goste.

Kupatilo je posebno dizajnerski osmišljen prostor, sa umivaonikom koji podseća na origami, smeštenim na masivnu viseću drvenu radnu površinu.

U kupatilu se nalaze i kada i zastakljena tuš kabina, a sam je prostor uređen je kombinacijom kvadratnih monohromatskih pločica s različitim uzorcima i klasičnih pravouglih belih pločica.

SVE SLIKE DVOSOBNOG STANA U DRVETU POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI!

Tekst: Jutarnji, slike: Shoko design

LepaiSrecna Fantastično uređenje stana za dvoje u prijatnoj kombinaciji boja i odličnim rasporedom, inspirisaće vas da vaš dom pretvorite u umetnost u drvetu! Pogledajte idealan kutak za malu porodicu... Sigurni smo da će vas stakleni zid oduševiti!