Pročitajte kojih 10 pristupačnih stvari će osvežiti vašu kuhinju, a ne zahtevaju skupo renoviranje,

Promenite okove

Okovi (ručke, drške, kukice na fiokama) mogu potpuno promeniti izgled vaših kuhinjskih elemenata, a samim tim i cele kuhinje. Izaberite lepe detalje i dajte vašoj kuhinji skupocen izgled.

Više: 5 saveta za blistavu i mirišljavu kuhinju

Obojite zidove u kuhinji svetlom bojom

Svetla boja na zidovima doprineće da kuhinja izgleda veće, ali i skuplje. Svetli zidovi reflektuju svetlost i na taj način prekrivaju nepravilnosti, ogrebotine u kuhinji.

Više: 3 najveće greške pri renoviranju kuhinje

Zamenite vrata kuhinje

Zamenite stara vrata kuhinje novim ili ofarbajte već postojeća. Izaberite pravu boju, osvežite vrata ove prostorije. Iako se čini da je ovaj detalj nebitan, zapravo je svaka sitnica bitna na putu ga uređivanju doma.

Više: 5 fantastičnih kuhinja klasičnog dizajna

Promenite osvetljenje

Luster je savršen detalj za kuhinju! Ne samo da će osvetliti čitav prostor već i doneti dašak glamura i luksuza. Većina ljudi za kuhinju bira obične sijalice ili neupadljive lustere, međutim, baš suprotno bi trebalo uraditi kako bi kuhinja delovala skuplje.

Više: 9 jednostavnih i jeftinih načina da vaš dom deluje otmeno i skupoceno

Okačite sliku 

Slike će svakoj sobi dati autentičnost i originalnost, izuzetak nije ni kuhinja. Nemojte se plašiti i ustručavati da unesete velike slike, baš suprotno, ovo vam može pomoći da prostor postane vizuelno veći.

Ofarbajte  uređaje od nerđajućeg čelika

Sjajna ideja da osvežite svoju kuhinju! Ne sviđa vam se izgled frižidera ili šporeta? Dajte kuhinjskim uređajima novi izgleda tako što ćete ih ofarbati nekom bojom. Pronađite sredstvo za farbanje ovih uređaja i budite pažljivi, pre bilo kog farbanja morate pročitati uputstvio za upotrebu kako biste bili sigurni da nećete ošteiti uređaje.

Nemojte zaboraviti da dekorišete prozore

Iako ćete možda morati da operete zavesu u kuhinji češće nego u drugim prostorijama, to nije razlog da ovde ostavite prozore ogoljene.

Uredite kutak za doručak

U uglu kuhinje uredite mesto gde ćete sa osmehom obavljati najvažniji obrok u toku dana. Ubacite  jastuke, cveće i uživajte svakog jutra u lepom prostoru i ukusnom doručku.

Zamenite stare posude novim i dekorativnijim

Imate stare i plastične posude za voće kod kuće? Vreme je da ih zamenite novim i lepšim sa neobičnim dizajnom, na primer kineski motivi. Iako se čini da su ovi detalji nebitni, svaki element će kuhinji dati novi bogatiji izgled. 

Sakrijte male uređaje

Ništa kao nered neće upropastiti izgled prostorije! Radna površina mora biti čista, male uređaji poput tostera, blendera i automata za kafu sakrijte u neke od fioka.

Izvor: Lisa / Moj stan