Ako volite izazovne ideje i zabavan enterijer, onda je trend “Inovator” u kućnom tekstilu pravi izbor za vas. Trendovi za 2013. godinu predstavljeni su na najvećem svetskom sajmu kućnog tekstila koji je održan početkom godine u Franfurtu.

Na slavnom sajmu “Hajmtekstil” organizatori su izdvojili četiri trenda, slikovito nazvana “Istoričar”, “Ekscentrik”, “Inovator” i “Geolog”.  Ovo su okvirni naslovi, ali ipak odražavaju stilske sličnosti koje su poznavaoci uspeli da otkriju analizirajući proizvode renomiranih svetskih kompanija.

Svoje proizvode je na ovom sajmu izložilo oko 2500 izlagača iz 61 zemlje sveta, a akcenat je stavljen na izbor materijala vrhunskog kvaliteta, koji može trajati godinama.

Trend “Inovator” namenjen je slobodnim misliocima spremnim na eksperimente i istraživanje novih rešenja. Njima se dopadaju čak i rešenja na granici mogućeg – kao što je ekcentrični geometrijski dezen na tapetima u kombinaciji crne, jarke ciklame i žute ili široke pruge drečavoroze i žute boje (proizvođač Marburg).

Ovaj trend karakterišu čudni kontrasti - vrelo i smrznuto, funkcionalno i zabavno – kao što je jarkonarandžasti tekstil na fotelji futurističkog dizajna uz ledenosive, metalik tapete. U trendu “Inovator” kombinuje se sa jedne strane klinički sterilno, a s druge organsko i nepreradjeno – zato će se ljubiteljima ovakvih rešenja dopasti zemljanosmeđi tonovi tapeta iako vole minimalistički dizajn crnog i belog nameštaja i belog servisa za dezert.

U svakom slučaju, ovaj stil karakterišu neobične kombinacije i često živopisne nijanse, a vaš lični izbor učiniće ga maksimalno originalnim.

LepaiSrecna Izazovne ideje i zabavan enterijer, to je ono što karakteriše trend "Inovator" predstavljen na najvećem sajmu kućnog tekstila održanom u Frankfurtu početkom 2013. godine. Pogledajte šta još karakteriše ovaj trend.