U prostranom potkrovlju uređenom u skandinavskom stilu na momente ćete izgubiti osećaj da ste u stanu - buketi livadskog cveća, jednostavne sobne biljke i ukrasne gajbice, saksije i začini učiniće da se osećate kao u prirodi!

Poznati kao štedljivi i skromni, Skandinavci će od starih kofera napraviti noćni stočić i stalažu, a od gajbica police za sitnice koje uvek treba da su vam pri ruci.

PROČITAJTE JOŠ: Savršeno potkrovlje za mladalački par

Uprkos značajnoj kvadraturi, u ovom stanu nije se preterivalo s nameštajem. Jednostavni štender zamenjuje plakar za odeću, umesto cipelarnika odlično služe i kutije za cipele, skladno spakovane.

Sav nameštaj je funkcionalan i jednostavan - dosta je recikliranih materijala. Veliki trpezarijski sto načinjen je od grube daske i čeličnog postolja, kuhinja je u klasičnog kombinaciji bele i inoksa.

Arhitekta se opredelio za podelu prostora uz minimalne intervencije - nema suvišnih pregradnih zidova. Prostrana moderna kuhinja povezana je u celinu s trpezarijom i dnevnom sobom, ali svaka prostorija je jasno definisana. 

U kosinama je iskorišćen svaki kutak - čak su i zidovi poslužili kao za odlaganje neobičnih komada - neka vas ne začudi mesto koje je odabrano za pisaću mašinu!

Tekst: M. M.

Izvor: Lisa / Moj stan 

SVE SLIKE STANA POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI! 

LepaiSrecna Beli zidovi i dosta belog nameštaja čine ovo potkrovlje prozračnim i vrlo prijatnim - jednostavni detalji i strateški raspoređene sobne biljke pretvaraju ga u pravu oazu prirode na krovu!