Renoviranje starog stana koje su obavile arhitekte iz kompanije "Buro Korej Duman" dobar je primer pretvaranja tradicionalnog i pomalo mračnog njujorškog stana iz osamdesetih godina prošlog veka u atraktivan enterijer koji pleni prijatnim bojama i originalnim detaljima.

Reč je o površini od oko 70 kvadrata u stambenoj zgradi s pogledom na park "Sara Ruzvelt", a veliki prozori bez draperija i zavesa igraju upravo na tu kartu! Posebno su istaknuti rustičnim zidovima od ogoljene cigle, sa koje je skinut malter, a beli i bež premazi daju novi ritam čitavom prostoru.

Prozračnost je adut i nevelikog kupatila - uz spavaću sobu u kojoj je krevet smešten tik uz prozor, tuš kabina je potpuno providna a jednostavne bele pločice stapaju se sa zidom sobe.

Međutim, jedan zid je osmišljen tako da privlači apsolutnu pažnju - on je napravljen spajanjem delova zidova i po dijagonali deli prostor, a oblik mu je talasast! Dodatno je naglašen i fantastičnom zelenom bojom - popularnom "lajm" nijansom tako da daje ton čitavom stanu. Iza njega su smešteni garderober, vešernica i toalet.

VIŠE: 10 stvari koje svaki hedonista treba da ima u svom kupatilu (FOTO + VIDEO)

Minimalizam caruje ovim stanom! Nema mnogo detalja - ali ima sve što je neophodno. Garnitura u dnevnoj sobi je pravo malo umetničko delo - ima izuzetno zanimljivu osnovu od drveta, a elementi mogu da se sklope u neobičan veliki ležaj!

VIŠE: Efektan moderan dupleks: igra stakla, ogledala i prelepih boja (FOTO)

Od mračnog stana sa tri spavaće sobe stvorena je prelepa stambena jedinica koja će vas sigurno oduševiti pa zato predlažemo da odmah pogledate sve detalje u FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa / Moj stan

LepaiSrecna Cigle u belim i bež tonovima, jednostavan ali izuzetno efektan nameštaj i fantastična paleta boja pretvorile su mračni, stari stan u moderan ambijent!