Kažu da s godinama dolazi mudrost. Ali mudrost po pitanju mode može ostati nedostižna, bez obzira na godine...

VIŠE: 10 modnih eksperimenata koji su zabranjeni posle 30. godine

Dama koja vodi računa o svom stilu pazi i na to šta priliči njenim godinama. Obratite pažnju na ove sitnice, koje u svojoj "modnoj zakletvi" nabraja jedna dama u pedesetim godinama, pa prenesite na svoju listu ono što i vi želite da što pre izbrišete iz svog ormana!

1. Visoke štikle

Potpetice sa visokom štiklom su užasno neudobne za stopala. Izazivaju nelagodnost i bol a pri upornom korišćenju i medicinske probleme, čak i trajna i nepovratna oštećenja na nogama. Ako bih birala jednu stvar koju mogu da promenim u prošlosti, izbacila bih sve svoje visoke štikle koje su me godinama mučile.

2. Tanga veš

Tange su izuzetno neudobne. Možda mislite da izgledate seksi i zavodljivo u njima, ali  zašto bih ih nosile svaki dan ili na posao? Jednostavno one su previše neudobne tako da je bolje da ih čuvate u fioci, sve dok ne budete imale neko specijalno veče. Izbegavajte svakodnevno nošenje tanga donjeg veša jer osim što je neprijatan, on može da izazove razne infekcije i iritacije.

3. Duga i ravna kosa, sa razdeljkom na sredini glave

Sećate se frizura iz 1960-ih? Prave predstavnice su žene iz Vudstoka, za dugim, zaglađenim kosama. Mnoge dame su poludele za ovom frizurom, koje se drže godinama. Ipak, kada je reč o kosi, promena je uvek dobra opcija. Ako napravite neku promenu kojom niste zadovoljni, ništa strašno, kosa će ponovo porasti. Ovih dana sam se u dogovoru sa svojom frizerkom odlučila za trendi lepršavu frizuru sa šiškama. Ona smatra da ova frizura predstavlja brzinski fejslfting koji briše godine. I moram da vam priznam: bila je u pravu!

VIŠE: Modni trendovi 2015: 3 praktična pratite, a 3 prolazna zaboravite

4. Jednodelni komadi odeće

Znate da su sada u trendu slatki jednodelni kombinezoni? Ali to ipak nije za mene. Jednostavno morate shvatiti da svakoj starijoj ženi neće odgovarati ovaj model. Ideja da možemo da otkrijemo celo telo dok su nam noge i kolena stegnuti nikako nije dobra, verujte mi. Nemojte se odlučiti ni za varijantu kratkog kombinezona. To je ipak model koji je obeležio vaše detinjstvo, i neka ostane tamo.

5. Veštački nokti 

Veštački nokti uvek izgledaju lažno, a ne negovano, zdravo i prirodno. Pored toga, održavanje takvih noktiju je stalni trošak ako hoćete da deluju uredno. Uvek ću se pitati: zašto je dužina noktiju bitnija od njihove čistoće?

6. Pojas i steznik

Kada ste u 50-im godinama, stvari se menjaju. Vaše telo menja oblik, tako da sve više dobija oblik jabuke, dok hormoni postepeno napuštaju sistem. Ali pojas i steznik nikako ne mogu biti pravo rešenje. Zbog stezanja u predelu stomaka, celog dana ćete biti nervozni i poželećete da ga što pre skinete sa sebe.

7. Plitke farmerke

Farmerke sa niskim strukom više nemaju mesto u mom životu. Ako bih mogla da putujem kroz vreme, vratila bih se u modele džinsa iz 1960-ih. Zapravo najviše volim da nosim uske farmerke sa visokim strukom. 

VIŠE: 15 stvari koje svaka žena mora da zna o farmerkama posle 30. godine (FOTO+VIDEO)

8. Džemperi sa rol kragnom

Kako se bližim 50-im dovoljno je da samo pogledam rolku i da se momentalno oznojim. Zimi nosim tanje džempere i oblačim više slojeva garderobe kako bih izbegla neprijatno znojenje. Moj prijatelj se nedavno našalio, da znate da ste stari kada vam je hladno sve vreme - koje dolazi odmah nakon vreline. 

9. Crni ajlajner na kapcima

Sjajna ideja za šminkanje očiju, nema šta! Ali za nekog drugog. Starije dame uglavnom nose naočare, često imaju sitne bore pa i tamne kolutove oko očiju, a ajlajner bi samo naglasio sve te mane. Izbegavam ga u širokom luku!

Izvor: Lisa