U moru trendova koji se neprestano smenjuju, veoma je teško da ocenimo u koje komade treba uložiti novac, a koji su samo prolazna atrakcija. 

Mi smo izdvojili 3 trenda (i praktična saveta) koja treba da ispratite i 3 koja treba da preskočite.

VIŠE: 15 stvari koje svaka žena mora da zna o farmerkama posle 30. godine (FOTO+VIDEO)

Kupujte: teksas

Naravno, teksas je uvek u modi, ali ovoga leta nemojte se zadržati na farmerkama. Ponesite haljine od teksasa ili suknje, pa čak i kombinezone i čuvene tregerice.  U ovaj trend bi trebalo da investirate, jer komadi od teksasa nikada ne izlaze iz mode.

Teksas je trend u koji vredi investirati, foto: Profimedia

Zaboravite: na sandale na pertlanje ("rimljanke")

Ove sandale se provlače kroz modu od prošle godine. Ipak, iako deluju atraktivno i lako se uklapaju, istina je da su jako neudobne, ali i da ih upravo pertle mogu zbaciti sa modnog vrha. Da ne pominjemo da ćete presedeti svako veče (ili dan) kada ih obujete.

VIŠE: Kopirajte stil Amal Kluni: evo koje komade odeće i vi imate u ormanu (FOTO)

Kupujte: Komade sa karo printom

Razmišljajte o kvadratićima kao o novom kariranom desenu ili bližim rođacima tufnica. Karo će svaku kombinaciju učiniti vizuelno zanimljivom, a lako ćete ga nositi uz sve moguće boje i modne stilove. 

Zaboravite: na rese

Osim što će vas detalj sa resama samo uklopiti u masu devojaka koje samo slepo prate trendove, ukoliko ne sklopite neku kombinaciju s ličnim pečatom, rese će se teško nostiti duže od jedne, eventualno dve sezone. 

VIŠE: Obuća u trendu: hit baletanke za 2015. godinu

Kupujte: haljine sa pojasom

Osim što su idealne za tople dane koji su pred nama, praktične za posao, ali i neobaveznu šetnju gradom, ovaj model haljina će savršeno pristajati svakoj figuri, zato što naglašava struk. Plus, uz samo nekoliko detalja ovakva haljina će uvek izgledati drugačije. Hit model je - "karate" pojas!

Preskočite: komade od prevrnute kože (leti)

Oblačite se u skladu sa godišnjim dobom i temperaturom. Dakle, komadi od prevrnute kože treba da sačekaju jesen!

Izvor: Lisa