Popularnu tursku glumicu Nur Fetahoglu (35), nesrećnu Mahidevran iz „Sulejmana Veličanstenog“, ubrajaju u najlepše Turkinje, ali ona kaže da nije opsednuta lepotom već jedino želi da u svakoj situaciji izgleda prirodno te da sačuva čisto telo i dušu. 

Krhke građe i tanušna, Nur deluje kao da je stalno na strogim dijetama, međutim, ona to negira:

- Moja mama i drugi članovi porodice imaju ubrzan metabolizam, to je nešto u vezi sa radom tiroidne želzde i hormonima, pa  niko ne može da se ugoji šta god da jedemo. A s druge strane obožavam sve vrste ribe i na trpezi ih imam svakodnevno.  

Verovatno ishrani bogatoj ribom i povrćem glumica može da zahvali i na lepoj koži i očima koje naprosto blistaju. Škorpija u horoskopu, Nur ima veoma razvijeno šesto čulo i kaže da već na prvi pogled može da oceni kakav je ko, te veruje da je fizički izgled sporedan a da su važniji um, inteligencija i životna radost jer oni odmah privlače ljude. Što opet ne znači da ne vodi računa o svom izgledu i da ne neguje ono čime ju je priroda obdarila. Pa je tako i usvojila određena pravila koja joj pomažu da bude lepa, zdrava i vitalna, a primenjuje ih i sada u trudnoći, iako mnogi kažu da joj nikakve kreme nisu potrebne: sreća što će za pet meseci konačno postati mama učinila ju je nestvarno lepom.

1. Mama me je naučila da svako veče lice očistim ružinom vodicom i ja to i danas praktikujem. Inače, mama ima 58 godina i blistavu kožu, a nikad u životu nije koristila ništa drugo osim ružine vodice koju sama priprema.

2. Usne su mi veoma osetljive na hladnoću, zato ih štitim odgovarajućim balzamom. 

PROČITAJTE JOŠ: Otkrivena tajna lepih dugokosih Turkinja: zmijsko ulje za negu bujne i zdrave kose

3. U tašni obavezno imam parfem Chanel Chance, ruž i kremu za ruke sa ružinom esencijom. 

4. Obožavam bronzani ten, ali kako sam sklona pegama, koristim kreme sa velikom zaštitom od UV zračenja. Pre izlaska na sunce kožu negujem preparatima koji sadrži bademovo i kakaovo ulje, šargarepu i esenciju ruzmarina. Oni ujedno stvaraju sjajnu osnovu za divan bronzani ten bez opekotina i neprijatnog zatezanja.

5. Za šminkanje najčešće koristim sivu paletu senki jer tako naglašavam oči, a na trepavice nanosim maskaru koja ih neguje i jača.  

6. Šminku uglavnom biram prema raspoloženju, ali za koju god kombinaciju boja da se odlučim, ona mora da deluje prirodno

Nur Fettahoğlu CITY TREND'e konuştuNejat Osman Akdeniz’in kadrajıyla Koç Müzesi’nde zamanda yolculuk yapan güzel...

Posted by Nur Aysan (Mahidevran Sultan) on Sunday, July 1, 2012

7. Verujem u amajlije, zato na telefonu nosim privezak u obliku dvostrukog ključa, osećam da mi on donosi sreću.

PROČITAJTE JOŠ: Kako sultanija Valide iz "Sulejmana Veličanstvenog" prkosi godinama: Nebahat Čehre (70) otkriva tajnu lepote

8. Za lepotu je bitno i kako se neko oseća, a ja sam sujeverna i da bih se dobro osećala, upražnjavam neke rituale. Tako iz kuće obavezno izlazim desnom nogom.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lisa