Sedamdesetogodišnja glumica Nebahat Čehre, Sultanija Valide iz serije Sulejman Veličanstveni, i dalje je zaštitno lice jedne renomirane turske kozmetičke kuće, a njenoj figuri u bikiniju zamerku ne može da nađe ni najstroži kritičar.

Lepu tursku glumicu Nebahat Čehre (70) i najveći modni poznavaoci već godinama smatraju neprekisnovenom ikonom stila.

PROČITAJTE JOŠ: Sulejmanova supruga završila snimanje serije "Karadaji": evo kako se Berguzar Korel oprostila od Feride

Mladalačkog lica i vitke figure, ona bez zazora može da ponese i tesne kožne pantalone a da u njima ne izgleda smešno i neukusno. Neke odevne kombinacije koje je nosila u serijama postale su trend, poput bele muške košulje koju je obukla u "Noći u junu" ili raskošnih večernjih haljina iz "Zabranjenog voća".

Imala je samo 15 godina kad je kao mis Turske predstavljala svoju zemlju na svetskom izboru. Tada je plenila ljupkošću u širokim glokn suknjama, ravnoj obući i sa visoko vezanim konjskim repom. Naravno, bez trunke šminke na licu. Tu tajnu je otkrila upravo tokom takmičenja i sledećih dvadesetak godina obilato je koristila, a onda je shvatila da je sve to pogrešno.

Najlepše izgledam kad delujem prirodno – kaže Nebahat i dodaje da nikad nije uradila nijedan veći estetski zahavat, što joj mnogi, pa čak i estetski hirurzi, pripisuju jer ne veruju da ijedna žena u tim godinama može tako dobro i vitalno da izgleda. Samo sam jednom pre desetak godina u Parizu zatezala lica – objašnjava Nebahat.

"Ali nakon dve godine sve se ponovo vratilo na staro. Pitala sam doktora zbog čega je to, a on mi je objasnio da mi je koža takva i da se tu ništa ne može, a onda dodao nešto što me je sasvim otreznilo: "Lepa si žena, dozvoli sebi da ostariš", seća se Nebahat.

A na zlonamerne komentare da je njeno lice delo veštih hirurga, samo odmahne rukom:

"Sve je stvar genetike. Svi u mojoj porodici imaju zdravu, sjajnu kožu bez bora. Ja sam povukla na njih. Moja majka ima snažnu auru, ima 90 godina ali još uvek voli da se dotera. Jednom sam pred njom neoprezno rekla da sam ostarila, a nju je to strašno naljutilo.

PROČITAJTE JOŠ: Turske glumačke zvezde posluju pametno: Šeherezada otvara poslastičarnicu, Bali-beg osniva lanac restorana (FOTO)

"Šta znači ostarila sam, zašto uopšte koristiš tu reč? Ja je ne prihvatam, odakle si je samo izvukla", ukorila me. Ima svoje bisere i stalno ih ponavlja: “Kad žena ujutro ustane, obavezno treba da stavi blago rumenilo i oči uokviri olovkom", priča glumica.

Ne kadar doğalsam o kadar iyi görünüyorum (Teşekkürler Laura) Nebahat Çehre son dönemin en çok konuşulan kadınları...

Posted by Nebahat Çehre on субота 27. децембар 2014.

Takođe me često opominjala da ne tanjim obrve, jer ta moda dođe i prođe, a prirodan izgled je veoma važan. Nisam je poslušala i stanjila sam obrve. Danas na fotografijama vidim koliko sam tada ružno izgledala. Od nje sam usvojila pravilo da se ujutro umijem hladnom vodom i da ostavim da se lice samo osuši. Zaista je fantastična žena moja mama.

PROČITAJTE JOŠ: Gusta sjajna kosa lepotice Sile: drevni turski recepti za negu koje otkriva Džansu Dere

Sklonost ka oblačenju nasledila je od mame koja je, kaže, u mladosti izgledala poput Lane Tarner, pa tako danas najveći deo zarade troši na garderobu: "I kad krenem u običnu šetnju, moram da se obučem lepo. Mnoge žene kažu da sjajno izgledam, a ja sam svoj stil gradila tokom vremena. Tek u pedestim shvatila sam da ću izgledati lepše što budem ležernija.", kaže glumica.

"Kupujem odeću koja mi dobro stoji, neka je sa potpisom, a neka veoma jeftina, jedini uslov je da mi se dopadne na prvi pogled. Jer jedino tada od nje mogu da napravim savršenu odevnu kombinaciju. Zbog takvog stava i danas nosim komade koje sam pazarila pre četvrt veka", objasnila je Sultanija.

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa