Proleće 2015. godine slobodno možemo nazvati "sezonom duge kose".

Ako ste među srećnicama koje upravo neguju takvu dužinu, oduševiće vas ovi sjajni predlozi!

KONJSKI REP

Savršeno začešljana kosa i visoko vezan, elegantan konjski rep najbolje će napraviti dame s dugom ravnom kosom. One s talasastom kosom mogu da nose nizak, ležerno privezan rep koji će krasiti neki ukras ili cikcak pramen.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da sakrijete podočnjake: trik profesionalnog šminkera u 4 koraka

LANAC, KONOPAC,  PLETENICA...

Pletenice će se uplitati i  ove sezone i to kao konopac, kao slasno pletenica pecivo ili kao neobavezna varijanta, ležerno i na oko neuredno upletena kosa – posebno ona koju volimo da prebacimo sa strane i u onim danima kada nas kosa ne sluša i ne znamo šta ćemo s njom.

SCENSKI RASKOŠNA KOSA SA LOKNAMA

Krupne, glatke lokne koje se kreću zajedno s vama, baš kao što ih je nekada nosila seks-simbol Brižit Bardo, biće veoma tražene ovog proleca, ne samo za specijalne prilike već i za sasvim obične dane.   

SUMO ČVOR MODERNE GEJŠE

Punđice poput malih umetničkih kreacija toliko su inspirativne da vam preporučujemo da probate sve moguće varijante. Možete oblikovati sasvim nisku pomoću mrežice i šnalica ili napravite neki od japanskih modela inspirisanih frizurama sumo rvača. Ali ako vam godine ne dozvoljavaju ovaj modni eksperiment, savršeno ćete izgledati i sa klasičnom niskom punđom.

"MOKRA" KOSA PONOVO U TRENDU

Izgled mokre kose aktuelan je i ove sezone. Kosu želatinom zagladite i počešljajte, a možete je i podeliti na razdeljak.

Pogledajte sve divne frizure za proleće 2015. godine u galeriji fotografija!

PROČITAJTE JOŠ: Tajni sastojak ženske lepote: koji vitamin je zaslužan za čvrste nokte i sjajnu kosu

Tekst: Ivana Vušković

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Može biti skupljena u punđu i ukrašena, zalizana unazad, vezana u visok rep ili upletena u kiku koja drema na leđima... Ali, da biste napravili bilo koju od tih frizura, ovog proleća treba vam – duga kosa.