Vreme je pečenog kestena, Njegov miris širi se prohaldnim vazduhom dok ga ulični prodavci okreću po prensoivim roštiljima. I vi možete da budete kesten majstor i da u svom domu „vadite kestenje iz vatre“.

KUVANJE: Pre termičke obrade vrh opne zasecite oštrim, pa ga zatim kuvajte 20-40 minuta u slanoj vodi, tj. dok se opna ne odvoji. 

Više: Kesten torta sa rumom

PEČENJE: Kesten može da se peče u rerrni na temperaturi od 170 stepeni dok se opna ne odvoji. Može da se i peče u poklopljenom tiganju oko 10 minuta. Ni kod ovog načina pripreme nikako nemojte da zaboravite da sasečete opnu.

Više: Tri recepta sa kestenom

Od plodova odvajajte opnu dok su još vreli. Najbolje je da ih hvatate kuhinjskim papirom ili rukavicom. U suprotnom će se opna zalepiti za jezgro, i postajaće sve čvršće. Tanku kožicu uklonite nožićem. 

Izvor: Lisa